SON DAKİKA



Haber > Gündem > Her zaman şeffaf olduk

Her zaman şeffaf olduk

14 Temmuz 2017 Cuma - 14:30




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Genel Yayın Koordinatörümüz Miraç Özağcı ve İdari Koordinatörümüz Selim Şener’e konuştu.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gazetemize konuşarak görev süresindeki çalışmaları anlattı ve projeleri ile 15 Temmuz’a dair özel açıklamalarda bulundu. Genç, söz verdikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek her zaman şeffaf bir yönetim sergilediklerini de belirtti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gazetemize konuştu. İşte Genç’in açıklamaları...  “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, millet olarak, devlet olarak çok önemli bir eşikten geçiyoruz. Her şeyden önce devletimize sahip çıkmalıyız, milletimizin birlik ve beraberliği için gayret etmeliyiz. Düşmanlarımız pusuya yatmış, ne zaman tökezleyeceğimizi bekliyor. Bizi tıpkı Suriye'de, tıpkı Irak'ta olduğu gibi paramparça etmek istiyorlar. 15 Temmuz'da da tam olarak bunu denediler. Ama milletimiz kendinden beklendiği üzere  birlik ve beraberlik içinde bu hain odaklara bu fırsatı vermedi. 15 Temmuz'a yaklaştığımız bu süreçte bu hain darbe girişiminin niyetinin, amacının çok iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bir hafta boyunca da vatandaşlarımızın da iştirakiyle bu tarihin anlamını halkımıza en iyi şekilde anlatarak 15 Temmuz'un direniş ve diriliş ruhunu yaşatmaya çalışacağız.”

SAHİL ŞERİDİ CANLANACAK

EKOPARK PROJESİ NE AŞAMADA?

“Beşirli sahilinde inşası süren Ekopark Projemizle de ilgili birkaç söz söylemek istiyorum. Şu anda inşası devam eden Beşirli sahilindeki Ekopark Projemizi Ağustos ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Ekopark'ı yaptığımız 12 bin m2'lik alanı Karayolları'ndan devraldık. Burada ekolojik çayır, yürüyüş yolları, arı oteli ve çeşitli parkurlar olacak. Şu anda inşaatın %80'i tamamlanmış durumda. İnşallah, yaz sonuna kadar parkımızı yetiştireceğiz. Sahilde olması nedeniyle ulaşımı çok kolay bir alan. Sahil şeridimizi canlandıracak, gece gündüz insanların akınına uğrayacak çevre dostu bir proje olacak.”


ORTAHİSAR YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

“TOKİ ile birlikte yaptığımız Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi Trabzon'un dünyaya açılan kapısı durumundaki Trabzon Havalimanı'nı tamamlayıcı bir proje olacak. Şehrimize gelen ve giden turistler, havalimanı bitişiğinde Ortahisar'ı bütün unsurlarıyla yansıtacak bir projeyle karşılaşacaklar. Bu alanda 41 adet işyeri, bir camimizin inşaatı hızla devam ediyor. Pelitli, Trabzon'da kentsel dönüşüm projeleri için çok güzel bir örnek teşkil edecek.”

TURİSTİ BÖLGEYE ÇEKECEĞİZ

ÇOK SES GETİREN BİR DİĞER PROJENİZ MAĞMAT PROJESİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

“Mağmat Boğazı bildiğiniz gibi Ortahisar'ın en hakim noktasında, doğa harikası bir yer... Her tarafı görebiliyorsunuz. Bu proje doğayla bütünleşen ama asla doğaya zarar vermeyen, o güzel tabiatla insanları buluşturmayı amaç edinen bir proje. O nedenle bu alanlarda herhangi bir konut yapılaşması asla olmayacak. Sadece gezi alanları, spor tesisleri, seyir terası, yürüyüş yolları, parkurlar, piknik ve sosyal donatı olanları olacak. Yöre halkının tarım ve hayvancılık ürünlerini satabileceğe mekanlar olacak. Böylece burada bir ekonomik değer yaratmış olacağız. Turisti bölgeye çekeceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Asla onların istemediği ve itiraz ettiği bir şeyi onlara rağmen yapmayız.


DÜNYAYA MESAJ VERMELİYİZ

15 TEMMUZ'DA BELEDİYENİZ NE TÜR ETKİNLİKLER YAPACAK?

“15 Temmuz tarihini çok önemsiyoruz. Tabi bu tarihi hiçbir zaman unutturmamak önemli ve bu tarihin taşıdığı değere ithafen Ortahisar Belediyesi olarak birçok etkinlik yapacağız. İlk olarak 14 Temmuz Cuma Günü İskenderpaşa Camii’nde Cuma namazı sonrası lokum ve gül suyu dağıtımı; hemen ardından saat 16:00'da çok değerli hafızlarımızın Kuran-ı Kerim tilaveti olacak.  15 Temmuz Cumartesi Günü saat 14:00'da Forum AVM'de Karikatür ve Resim Sergisi'ni açacağız. Ve 19 Temmuz Çarşamba günü ise saat 20:30'da Meydan Parkı'nda Uğur Işılak konserini düzenleyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı 15 Temmuz ile ilgili bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Zira bütün dünya 15 Temmuz'un Türk milleti üzerindeki  yerini iyi anlamalı ve millet olarak bu mesajı bütün dünyaya en iyi şekilde vermeliyiz diye düşünüyorum. Bütün çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz.”

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç alt yapıya önem verdiklerini belirterek Altyapı sorunlarını halletmek için 11 milyon TL'ye makine parkı kurduk.


BİR DİĞER ÖNEM VERDİĞİNİZ KONU DA YOLLAR

YOL YAPIMI KONUSUNDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

“Yollarla ilgili verdiğimiz bütün sözlerimizin  arkasındayız. İlçemizin sınırları içindeki 85 mahallemizin yollarını betonuyla asfaltıyla, tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Belediyemizin bütçesinin çok çok önemli bir kısmını yollarımıza ayırıyoruz. Altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapı sorunlarını halletmek için 11 milyon TL'ye makine parkı kurduk. İlçemizdeki 1800 km'lik yolumuzu tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda gerçekleşme oranı itibarıyla da bu hedefimizi tutturacağımızı belirtmeliyim. Geçen yıl, 100 bin ton asfalt hedefini aşarak 105 bin ton asfaltlama yaptık. 40 bin m3 yol hedefimizin ise 38 bin m3'ünü gerçekleştirdik. Bu yıl da asfaltta 70 bin m3 hedef belirledik. Betonlama hedefimizi ise bir miktar artırarak 50 bin m3 olarak belirledik. Yüksek mahallelerde hem ekonomik hem de daha uzun ömürlü olması nedeniyle betonlamaya ağırlık veriyoruz.”

TURİZM AKSI OLUŞACAK

TÜNEL AKVARYUM KONUSUNDA YENİ BİR GELİŞME VAR MI?


“Projemizi hayata geçirebilirsek sadece Ortahisar için değil Trabzon şehri için de simge bir proje olacak. Bölge illerimiz arasında bir farklılık yaratmış olacağız. Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Emsallerinin Antalya, İstanbul ve Eskişehir'de bulunduğu bu projeyi şehrimize kazandırmak istedik. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz. Bu amaçla Kalepark'tan Atapark'a bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Deniz canlılarının olacağı bir proje oluşturacağız. Deniz şehriyiz ama birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Yapacağımız akvaryumla vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız. Projemizde 180 metre uzunluğunda bir tünel akvaryum yapmayı öngörüyoruz.”

TAVİZ YOK

BURAYA KADAR HEP PROJELERİ KONUŞTUK;

BİRAZ DA SOSYAL BELEDİYECİLİKLE İLGİLİ FAALİYETLERİNİZDEN BAHSEDELİM.

“Sosyal belediyeciliğe çok önem veriyoruz. Bu şehirde yaşlılarımıza da hizmet etmek hem insani hem de ahlaki sorumluluğumuzdur. Şu anda 129 aile toplamda ise 277 vatandaşımıza bizzat evinde hizmet veriyoruz.  Yardıma muhtaç kesimlere yardımlarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde 17 tane engelli derneğimiz var. Ben istiyorum ki bu derneklerimizin fiziksel mekanlarını bir yerde toplayalım. Bunun için de belediyemizin hemen yanında mekanlar yapacağız. Bu sözümüzü vermiştik. Şehit aileleri içinde aynı yerde mekanlar yapıyoruz. Bunların dışında 85 mahallemizin her birine mahallemize park yapımına hızla devam ediyoruz. Okullarımıza her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Boya, badana, korkululuk, peyzaj çalışması ve spor ekipmanı gibi değişik konularda yardımcı oluyoruz. Şeffaflığa çok önem veriyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işimiz olmadı ve olamaz da...  Bugüne kadar ne yaptıysak, hepsinde çok şeffaf davrandık bundan sonra bu anlayışımızdan zerre taviz vermeyeceğiz.”


CİDDİ BİR EKSİKLİKTİ

ŞİMDİ DE SÖZÜ BELEDİYENİZİN FAALİYETLERİNE GETİRELİM VE İLK OLARAK PAZARKAPI'DA TEMELİ ATILAN BELEDİYE HİZMET BİNASININ SON DURUMUYLA İLGİLİ SİZLERDEN BİLGİ ALALIM.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun katılımıyla 2 Haziran'da belediye binamızın temel atma törenini gerçekleştirdik. Şu anda binamızın yapımına hızla devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için kendimize ait müstakil bir binamızın olması şarttı. TOKİ'den bu alanı 60 milyon TL'ye satın almıştık. Buraya Ortahisar kimliğini ortaya koyacak bir proje, yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Zağnos Deresi'ni de başarabildiğimiz oranda yüzeye çıkarmayı planlıyoruz. Yeşil alanları, konut ve ticaret alanları, sosyal donatı alanları ile çok güzel bir proje olacak. Bu alanda bir su parkı yapmayı düşünüyoruz. İnşallah, 26 Kasım 2018 tarihinde binamızı teslim alacağız.

GAYET DOĞAL KARŞILAŞIYORUZ

KEMERALTI SIK SIK GÜNDEME GELİYOR.

ZAMAN ZAMAN ESNAFIN DİLE GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLAR DA OLUYOR. PROJE ŞU ANDA NE DURUMDA?

Projemiz henüz tamamlanmadı. Dolayısıyla birtakım sıkıntılar söz konusu olabilir. Esnafımızın da bu konuda haklı şikayetleri, serzenişleri olabilir. Bunları da gayet doğal karşılıyoruz. Ama henüz bitmedi. Burayı bir iki ay içinde teslim alacağız. Kemeraltı ve Semerciler Çarşısı Trabzon'un tarihi olmasının yanında ticaretin kalbinin attığı yerdi. Her iki caddemizi tarihi değerlerine uygun olarak yeniden ele alıyoruz. Bu projemizin bitmesiyle birlikte, yöremize ait bakırcılık, kazaziye, telkari, kuyumculuk gibi sanatlarının hepsini kapsayan ürünlerin üretildiği bir çarşılar zinciri kazanmış olacağız. Kemeraltı Projemizin 1. etabı bu yaz bitirilerek bize teslim edilecek. Bedesten, Alacahan'a içine alan projemiz, buradan Atapark'a ve Zağnos Vadisi'ne ulaşacak. Bu alanı daha da güzelleştirmek için Kültür Bakanlığımıza projemizi sunduk ve Bakanlığımız, hiçbir para talebinde bulunmadan projemizin 2. ve 3. etabını yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Bundan gayet mutlu olduk.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap