SON DAKİKA



Haber > Gündem > İfrata varmasın!

İfrata varmasın!

21 Temmuz 2016 Perşembe - 10:55








“Bunların 40 yıllık geçmişi vardır” hesabı üzerinden, geride bırakılan 40 bin yanlışın hesabını herkese tek tek sormaya kalkmak, bu garabeti azaltmaz, sosyolojik olarak daha da arttırır. Çünkü, ne acıdır ki; yaşam biçimi ile son yarım asırdır, “hakkın değil de, gücün yanında hareket etmeyi” tercih etmiş bir halk yığınının varlığıdır bugün söz konusu olan. Siz zaten meyilli olan insanları önce güce mahkum edeceksiniz, ondan sonra da “Yanlış gücün yanında oldunuz” diye irilisine-ufaklısına hesap soracaksınız! Olmaz... Olmamalı... “Biz de hata yaptık. Devlet de hata yaptı” diyerek, ihanet derecesine varmış olanların dışındakilere karşı dikkatli ve geleceğe yönelik kazanımcı çabalar gösterilmeli, politikalar uygulanmalıdır. Yani bu iş, “tepeden-tırnağa, küçükten-büyüğe kadar” denmeden, yani ifrata varmadan hata ile ihaneti ayrı tutmayı becererek temizlenmeli, tedavi edilmelidir. Hem de, zerre kadar siyasi ve sosyal çıkar hesabı yapılmadan...

NURİ ÖZALTIN’IN ARDINDAN…

Kendisini ilk kez ANAP döneminin bakanlarından Ali Talip Özdemir’in kayınpederi olarak tanımıştım. Bir zamanlar “Doğu’nun İstanbul’u” olarak tarif edilen Arhavi’dendi. Sonra, kendisiyle Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin her futbol sezonunun arasında Antalya’da yaptığı “Medya Eğitim Seminerleri”nden bir kaçında birlikte olma fırsatı buldum. Binlerce dönüm alan üzerine kurulmuş olan Gloria Golf Hotel’i de çocukları ile kuran kişi idi. Mütevazi kişiliği ve hemşeri hayranlığı ile dolu, müteşebbis ruhlu biri olarak bilinen Nuri Özaltın Beyefendi de bu dünyadan terk-i diyar eyledi. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

HANGİ VATAN?

Tarihi, ceddi “Nizam-ı Alem Ülküsü” uğruna mücadele etmekle geçmiş bir kavmin, bir milletin, milli ve manevi değerlerini dolaylı veya dolaysız olarak yok etmek için yola çıkmışlarla, “dinler arası diyalog” teranesi ile yandaş ve yoldaş olanların “güç bizdeeee” diye çığırdıkları, zılgıt çektikleri bir vatan mı sağ olsun? Ya da olacak!.. 1 Mayıs 2009’da bu sütunlarda paylaşmışız.


GÜNDEMİN ATASÖZLERİ…

Birincisi; “Besle kargayı oysun gözünü.” İkincisi; “Ne ekersen onu biçersin.” Üçüncüsü; “Görmek istemeyen kadar kör yoktur.”

BU DA BEKTAŞİ’DEN..

Bektaşi içiyordu. Kendisine: -“Sarhoş olmaktan korkmuyor musun” dediler. O: -Hayır, benim sarhoşluğumdan kimseye bir zararım dokunmaz ki. Siz asıl içmeden sarhoş olanlardan çekinin.” -“Kim onlar?” - Bunlar bir takım sonradan görmelerdir ki, ellerine dünya malı geçtiği için ne oldum delisi olurlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap