SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlber Ortaylı'dan Bakan Nebati için olay sözler: ''Alay ediyor!''

İlber Ortaylı'dan Bakan Nebati için olay sözler: ''Alay ediyor!''

23 Haziran 2022 Perşembe - 10:37




Prof. Dr. İlber Ortaylı, yaptığı her enflasyon tahmini boşa çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için "Bırak muhalifleri kendi adamların en başta onu iğneliyorlar" dedi.





Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ortaylı’nın röportajında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili söyledikleri ise dikkat çekti.

Ortaylı, Bakan Nebati ile ilgili “Bırak muhalifleri kendi adamların en başta onu iğneliyorlar ve ben bunu çok ayıp buluyorum” dedi.

İşte Ortaylı'nın Bakan Nebati ile ilgili yaptığı o açıklama:

"Batmış ekonomi, adam geldiği gün felaketin üstüne oturmuş zaten, farkında değil, o başka. Kaç lirayla devraldılar, neredeyse dolarla TL eşitti, değil mi, 20 yılda geldiğimiz yer belli, Nebati'yi mi bekliyordu o yani. Her memlekette az bulunan iki cins adam vardır; birisi hariciye memurlarıdır, en önemlisi de maliye memurlarıdır. Hitler bile Almanya ekonomisi batık olduğu için kendisine önerilen maliyecinin bütün şartlarını kabul etmiştir. “Emirleri sizden alırım, muavinim Yahudi'dir” dediğinde bile sesini çıkarmamıştır. Her memlekette bunların sayısı çok azdır. Kıymetini bilmediğiniz zaman böyle başınız dertten kurtulmaz.”


Ruhat Mengi'nin Sözcü gazetesindeki yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap