SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamoğlu; ‘'Ne işin var o partide' dediğini biliyo

İmamoğlu; ‘'Ne işin var o partide' dediğini biliyo

20 Şubat 2019 Çarşamba - 09:53




İmamoğlu, "Beni pazarda bir hacı amcanın iki yakamdan tutup ‘ne işin var o partide' dediğini biliyorum. Bu kötü bir takıntı. Bu belki benim partililer





CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu ‘Akılda Kalan' programında soruları yanıtladı.

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan' programına konuk oldu.

İmamoğlu, burada Ateş'in sorularını yanıtladı.

'BİZİM SOYADIMIZI NÜFUS MEMURU KOYDU'

Bizim soyadımız İmamoğlu. Aile kökümüz İmamoğlu. Bizim Osmanlı tapularımız var, orada İmamzâde diye yazar. Soyadı Kanunu çıkınca hiçbir aile ‘oğlu' soyadı alamamış. Daha sonra yasa değişiyor ve alıyorlar. Dedem gidiyor İmamoğlu soyadını istiyor, ‘olmaz' diyorlar. Bizim soyadımızı nüfus memuru koydu biliyor musunuz? Dedem kendini savundu diye ‘Müdafa' soyadını koyuyor, ‘Gıcık' diye de koyabilirdi. Karadeniz'de özellikle Köprübaşı ilçesi bunun kökenidir, oradan dağılmadır. Akçaabat'tan dağılmışız. Türkiye'nin pek çok yerinde vardır.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA BİNLERCE MEAL DAĞITMIŞ BİRİSİYİM'

Ben iyi bir Kuran eğitimi aldım. İlkokula gitmeden Kuran okuyordum. 5 yaşında başladım. İlk dayağımı da orada yemiştim, çok garibime gitmişti, yadırgamıştım. Sonra daha keyifli gelmişti bana. Dindar, inançlı bir ailemiz var. İlmihali ciddi anlamda ezbere sunabilen, hafız gibi okuyabiliyordum. İnancımı kendi içimde yaşayan birisiyim. Bir tek şu var, benim yadırgadığım şey, Kuran'ı bize Türkçe öğretmediler. Tabii ki Arapça okuyalım ama anlamını da öğretselerdi. Ben belediye başkanlığımda binlerce meal dağıtmış birisiyim.

'EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARDANIM'

Ben inşaatın içinde bulundum. Önce inşaat malzemeleri işi yapardı babam. 80'lerin başlarında müteahhitliğe başladı. Yalova ve Kadıköy yakasında. Sonrasında Beylikdüzü'nde. Kadıköy'de oturuyorduk. Bağlarbaşı daha sonra Kadıköy'de kendi yaptığımız binada. Sonra Beylikdüzü oluyor. Zaten ben Kadıköy'den üniversiteye Avcılar'a gidiyorum. Zaten okurken çalışıyordum. 89 Bağ-Kur'luyum ben. Emeklilikte yaşa takılanlardanım. Okul bitmeden ticaretle uğraşan biriydim.

'EŞİMİN ARKADAŞIMIN KIZ KARDEŞİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE…'

Eşimle bir düğünde tanıştım. Arkadaşımın kız kardeşiydi. Öğrenince ‘eyvah' dedim. Gönül geri çekilmiyor, sen ne kadar gitsen de. Tanışmayı bir boyut ileriye götürdüm. Direkt ‘benim evleneceğim kadın' dedim. Önce arkadaşımın kapısını çaldım, mertçe konuştuk. Nasıl bir hayat düşündüğümü ifade ettim kendisine. Bana söylememiş gibi oldu kabul ettiğini. Süreç tatlıya bağlandı. 18 Kasım 95'te evlendik. Eşim 18 Kasım, oğlum 18 Kasım, evlilik tarihimiz 18 Kasım'dır. Bizim için özel gündür.



'ÇOCUKLARIN SEVGİSİNİ KAYBETTİĞİN AN SİYASETİ BIRAK DENDİ'

Kızım hayallerini 31 Mart sonrasına erteliyor. Yaptığım şeylerden gurur duyduğunu hep söylüyor. Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ni sahipleniyor, ‘orası benim' diyor. Bir siyasi arkadaşım bana demişti ki, ‘eğer bu kadar çocuk sevgisini yakalamışsın, bu müthiş bir şey! Çocukların sevgisini kaybettiğin an siyaseti bırak'…

'AKÇAABATLI USTAYA GİTTİM, KÖFTE YAPMAYI ÖĞRENDİM'

Keresteciler sitesinde Akçaabat Köftecisi'nin yerini kurduk. Allah rahmet eylesin, rahmetli oldu. Bir hafta sonra adam ortada yok. Oysa dükkanın açılmasını o istedi. İş başa kaldı mı? Hem üniversite öğrencisi, hem inşaatçısıyım bir de restaurant çıktı. Sonra 95'te Üsküdar'da açtım. Ustanın morali iyiyse köfte güzel, evde kavga ettiyse köfte berbat. Akçaabat'a atladım gittim, orada meşhur bir usta var bana köfteyi öğretti. Artık her gün kaliteli köfte çıktı. Hep derim ki, ‘işini bilmiyorsan o işin patronu olamazsın'. Gittim en iyi yoğurdu Düzce'de, Kaynaşlı'da buldum.

"'NE İŞİN VAR O PARTİDE' DEĞİNİ BİLİYORUM"
HDP ile organik bağım yok. Ama siz çok değerli şehir plancısısınız, size iş teklif ediyorum. Dönüp sizin HDP'li mi olacağınıza bakacağım. Ben AK Partili insana bile iş teklif etmeyi düşünüyorum. Bana oy vermeyenler pişman olacaklar dedim. Çünkü en çok onları mutlu edeceğim. Ben 10 yıl AK Parti tarafından yönetilmiş bir ilçede nasıl yüzde 13 fark atabildim. Beni pazarda bir hacı amcanın iki yakamdan tutup ‘ne işin var o partide' dediğini biliyorum. Bu kötü bir takıntı. Bu belki benim partililerimde var.

'İNSANLAR BENİM DEMOKRATLIĞIMA EYLEMLERİMLE KARAR VERSİN'

Ben o teyzemizin çok masum olduğunu biliyorum. Bugünkü siyasi atmosferin kurbanı aslında. Tanımadığı insana kin duyan milyonlarca insan var bu ülkede. Beni tanımadan ‘sağcı, faşist, MHP'li, solcu' dediler. ‘Beni tanıyın, bir çay içelim, konuşalım ondan sonra karar verin' dedim. Bırakın terminolojilerin üzerinden tanımlamaya. Ben demokrat bir insan olduğuma yüzde yüz inanıyorum. Vatandaşlar benim eylemlerimle demokrat olup, olmadığıma karar versin istiyorum. Gerçekten sola, sosyal demokrat bir ablanın çıkıp, benim için ‘Benden daha sosyal demokrat bir insan var karşımda' dedi. Hiç unutmam o insanı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap