A+ A-
Yorum
10

İmzalar atıldı: Hak-İş ve Türk Kızılay Yatırım a.ş. işbirliği…

Yayın Tarihi: 01.04.2022 - 11:49 | Güncelleme Tarihi: 01.04.2022 - 11:48
Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş, Öz İplik-İş ve Öz Taşıma-İş sendikalarının örgütlü olduğu Türk Kızılay Yatırım A.Ş.’deki Sağlık A.Ş., Lojistik A.Ş. ve Çadır A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı.

Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş, Öz İplik-İş ve Öz Taşıma-İş sendikalarının örgütlü olduğu Türk Kızılay Yatırım A.Ş.’deki Sağlık A.Ş., Lojistik A.Ş. ve Çadır A.Ş. arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi toplu imza töreni gerçekleştirildi.

* Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş, Öz İplik-İş ve Öz Taşıma-İş sendikaları, Türk Kızılay Yatırım A.Ş.’deki Sağlık A.Ş. Lojistik A.Ş. ve Çadır A.Ş. arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi toplu imza töreni gerçekleştirildi. Törende, bir yıllık bir çalışmanın sonucunun alındığına dikkat çekildi. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, yaklaşık bir yıldır müzakerelerin sürdüğünü ve bugün imza için aynı masada toplandıklarını belirterek, “Birinci toplu sözleşmemizi burada gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bir yıldır güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Hak-İş Konfederasyonumuz ve üye sendikalarımızla birlikte, Kızılay Yatırım A.Ş.’nin yetkilileri ile çok yakın sosyal diyaloğa dayanan, yapıcı, katılımcı bir şekilde bir toplu iş sözleşmesi sürecini başarmış bulunuyoruz. Bunun da görüşmelerini Hak-İş’in ilkelerine uygun olarak ve Kızılay’ın da bir beytülmal olduğunu, bütün dünyayı kuşatan bir kurum olduğunu hassasiyetiyle çalışmalarımızı bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz” dedi. Hem sendikacılık adına, hem de Kızılay adına çok önemli ve güzel bir işi başardıklarını ifade eden Yıldız, “Kazanımlar elde ettiğimiz, kıskandıracak bir sözleşmeyi ortaya koyduğumuza inanıyorum. Sorunlar var ama sendikal süreç yeni başlıyor. İnşallah bundan sonra da bu süreçleri sorunlarımızı konuşarak devam edeceğiz” dedi.

“BU BİR SONUÇ DEĞİL BAŞLANGIÇ”

Türk Kızılay Yatırım A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Şevki Uyar, Türk Kızılay’ının 1868 yılından beri iyilikleri ulaştırma gayreti içerisinde olduğunu hatırlatarak, “Bütün müzakerelerimizde hep şunu ifade ettik. Biraz önce yine Osman Yıldız Başkanımız da ifade ettiler. Bizim bu millet ve memleket ile ilgili düşüncelerimiz aynı durumda, biz hem fikiriz. Bu hem fikir halimizi işbirliğine dönüştürelim. Bugün o fikri durumumuzu, aynı noktada oluşumuzu, atacağımız imzalarla da bir işbirliğine dönüştürüyoruz” diye konuştu. Türk Kızılay A.Ş. Genel Müdürü Erdal Dursun, “Osman Başkanımız nezdinde de tüm Hak-İş çalışanlarına, tüm Hak-İş ailesine bu süreçte göstermiş olduğu yakınlık nedeniyle de teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 yıldır süre gelen bir süreç yaşadık ve bugün imza aşamasına geldik. Tabi bu nihayet bir sonuç değil, bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Daha nice birlikteliklere, nice ortak çalışmaların bir başlangıcı olarak görüyorum” dedi.

“AMACIMIZ ÜYELERİMİZİN HAK VE HUKUKUNU KORUMAK”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, imza töreninin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Elbette ki Kızılay’ı biz bir işveren olarak görmüyoruz. Bir sosyal ortak olarak görüyoruz. Sonuçta burası hayırla yâd edilen ve yardımların esirgenmediği bir kurum ve kuruluş. Bu kuruluşumuza da bizlerin sahip çıkması gerekiyor. Geçenlerde Türkiye’de yaşanan sel felaketi ve afetlerden dolayı Kızılayımıza bir bağış kampanyasında bulunduk. İlerleyen süreçlerde de bu tip yardımlarımızı elbette ki yapmak sorumluluğunda ve mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu. Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Uzun süredir devam eden sözleşme müzakerelerini bugün noktalamış oluyoruz. Kızılayımızın her sıkıntıda ve problemde gerek bizim ülkemizde gerekse başka ülkelerdeki işbirliğini, yardımlaşmasını ve katkılarını hep birlikte görüyoruz. Toplu iş sözleşmesi içerisinde elbette ki olması gereken şeyler süresi içerisinde yapılacaktır, bundan bir endişemiz ve kuşkumuz yok. Karşılıklı iş birliğimiz devam edecek. Önemli olan burada temsil ettiğimiz üyelerimizin hak ve hukukunu korumak” dedi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta