SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnce’nin yayın terk etmesini yorumlayan İsmail Saymaz’dan tvlere karşı manifesto!

İnce’nin yayın terk etmesini yorumlayan İsmail Saymaz’dan tvlere karşı manifesto!

31 Mayıs 2020 Pazar - 14:30




Muharrem İnce'nin canlı yayını terk etmesini yorumlayan İsmail Saymaz, programdaki gazetecilerin sosyal medyada hedef gösterilmesinin yanlış olduğunu belirtti.





24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin, Haber Global’de katıldığı programda konuşmasının kesilip ekrana AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının verilmesi sonrası canlı yayını terk ettiği anlar Türkiye’nin gündemine oturdu.

Halk TV’de Taksim Meydanı programında da İnce’nin gösterdiği tavır tartışıldı.

Muharrem İnce’nin canlı yayını terk etmesini yorumlayan İsmail Saymaz, programdaki gazetecilerin sosyal medyada hedef gösterilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Programın moderatörü Senem Tolunay Ilgaz’ın iyi bir gazeteci olduğunu belirten Saymaz, “Halk TV izleyicilerine sesleniyorum acımasız yorumlar yapmayın” uyarısında bulundu.

“AK Partililer ağzını açtığında onu derhal canlı yayında vermeyi kendisi için güvence gören bir medya düzeni var. Korkudan tir tir titriyorlar” diyen Saymaz, medyanın korku iklimine hapsolduğunu söyledi.


Saymaz konuşmasının devamında katıldıkları televizyon programlarında adil bir tartışma düzeni olmadığının altını çizerek yandaş kanalların tutumuna karşı manifesto gibi sözler sarf etti.

İŞTE O SÖZLER: 

“Artık illallah ettik, tartışmaya çağrılıyoruz. Biz dert anlatıyoruz, sözde adil tartışmanın sonucunda biz işimizden oluyoruz, yakınlarımız tehdit ediliyor, dava açılıyor, gözaltına alınıyoruz, bize parmak sallanıyor. Karşımızdaki kişi sanki adil bir tartışmaymış gibi muhalefete laf ediyor. Ettikçe yükseliyor, para geliyor, şöhret geliyor, koruma geliyor… Ya bu olmaz yani! Sürdürülebilir bir düzen değil, kardeşim biz de korkuluk değiliz. Bu düzen korkarım birilerinin eninde sonunda hayatına mal olacak. Bu kadar olur mu? Biz artık şu saatten sonra sözde tartışma adı altında aslında adil olmayan bir tartışmaya gitmekten imtina edeceğiz. Ben bir tartışmaya giderken canımı mı düşüneceğim,  güvenliğimi mi düşüneceğim, kapıda başıma bir şey mi gelecek, sosyal medyada üç kuruş etmeyecek parayla tutulmuş troller hakkımızda iftira mı atacak? Bunları mı düşüneceğim yani ve bu televizyon kanalları üzgünüm boykot üstüne boykot yiyecekler. Yani Senem’den bağımsız, Haber Global’den bağımsız, hepsinden bağımsız. Bugün Muharrem İnce gelir, yarın Barış patlayacak. Sürdüremezsiniz bunu… Öyle mi diyorsunuz kardeşim ben de kendi sahamda oynarım”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap