SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnsanlığı büyük acılar bekliyor

İnsanlığı büyük acılar bekliyor

17 Kasım 2015 Salı - 09:12








Paris katliamı için başkaları gibi, “Siz mi çifte standart yaparsınız, oh olsun” filan demeyeceğim. Ya da bazı aklı evveller gibi her şeyi İsrail siyonizmine ya da ABD-Batı emperyalizmine bağlayıp işin içinden toptancı bir zihniyetle çıkmayacağım. Veya bu vahşeti kutsayıp da haklı çıkarabilecek utangaç sözcükler sarf etmeyeceğim. Bir de bizim yöneticiler gibi canavarı besleyip sonra, “Biz söylemedik mi” diye zeytinyağı gibi üste çıkarak, tafra da satmayacağız.

Her şeyden bağımsız, her şeyden arı, hiçbir hesap ya da kitap demeden, ama’sız olarak bu alçakça cinayet kınanmalıdır.

DÜN ANKARA, BUGÜN PARİS

Daha dün, 10 Ekim 2015’te, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinin göbeğinde, İslam adına dünyayı değiştirmek iddiasıyla yola çıkan katiller, yürüyüş yapan masum TC vatandaşlarını katletti. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adını taşıyan, birçok köktendinci grup ya da örgütü içinde barındıran, bazıları paralı ya da psikopat katillerden oluşan büyük cinayet şebekesi, 102 vatandaşımızın canını aldı. Türkiye’ye meydan okudu.

Bundan tam 1 ay sonra Paris saldırısı gerçekleşti. Elbette Batı’nın iki yüzlü, sömürgeci, şiddet ve terörü, Ortadoğu başta olmak üzere mazlum uluslara yıkan politikalarını mahkum edelim. Ama eğer Ankara saldırısı ile Paris saldırısı arasında bağ kurulamazsa, ne ile karşı karşıya olunduğu anlaşılamaz.


PARİS’E DEĞİL ANKARA’YA BAK

Terörü, şiddeti, komployu kim kullanırsa, bir gün bumerang gibi ona dönüyor. Bunu anlamak için uzaklara, Paris’e, New York’a bakmaya gerek yok. Erdoğan hükümetlerinin savaşçı, şiddet destekleyen, komşuları parçalayan, sömürgecilerin çıkarlarını gözeten, her türlü şiddet örgütüyle kucak kucağa politikası; Ortadoğu bataklığını kurutmak, barışı sağlamak değil de, küresel projelerin bir parçası olarak şiddeti tırmandıran seçimleri, Türkiye’yi de hedef yaptı. Reyhanlı, Suruç ya da Ankara katliamında, siyasetin günahlarının sorumluluğu çok büyük.

CANAVARI KİM YARATTI?

Peki bu canavarı yaratanlar kendini sorgulamayacak mı? Obama, Hollande, Erdoğan ve diğerleri bugünkü tablonun sorumluları değil mi?

IŞİD’ı yaratan, başta ABD olmak üzere küresel zorbaların bölgelere ve halklara yeni bir düzen dayatması ve kullananın elinde patlayabilecek dini-mezhebi bir silaha dönüştürmesidir. IŞİD’i yaratan, sömürü ve zorbalık altında yaşayan halkların yönünden sapmış arayışıdır.


IŞİD katildir de; ABD, İsrail, Fransa, İngiltere, NATO başta olmak üzere Batı kampı, İsrail ya da zorba Arap rejimleri nedir?

Sorun toptan bir insani zihniyet değişimidir. Ve yazık ki bunun çok uzağındayız. İnsanlığı çok büyük acılar bekliyor...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap