Ispanaklı Borani Tarifi
Yayın Tarihi: 07.04.2024 - 17:30 | Güncelleme Tarihi: 07.04.2024 - 17:20
Vitamin deposu harika bir yemek tarifi Ispanaklı Borani Tarifi nasıl yapılır?
Ramazan sofralarını rengiyle süsleyen, vitamin deposu bir tarif ile iszlerleyiz. Ispanaklı Borani tam ölçü tarifi ile sofralarınızda lezzet şöleni yaratabilirsiniz
Ispanaklı Borani Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 kg ıspanak
- Tuz
Sosu İçin;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri İçin;
Tereyağı
Toz biber
Ispanaklı Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıvı yağda doğranmış soğanı güzelce kavuralım.
Soğanın üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekleyerek, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Suyunu çeken ıspanağa tuzunu da ekleyerek, 5 dakika daha kavuralım ve daha sonra soğumaya bırakalım.
Sosu için; uygun bir kaba süzme yoğurt, yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
Soğuyan ıspanağın üzerine, hazırladığımız yoğurt sosunu ekleyerek karıştıralım.
Ispanak boraniyi servis tabağına alalım.
Üzerine, tereyağında kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Muhabir/Editör:İsmail Düzgün