A+ A-
Yorum
10

İstanbul-Taipei seferi yapan uçak türbülansa girdi! 6 yaralı

Yayın Tarihi: 05.09.2024 - 17:30
İstanbul-Taipei uçağının türbülansa girdiği ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Taipei seferini yapan uçağın Taipei Havalimanı'na inişine kısa bir süra kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif yaralandı.

Tayvan'ın başkentine giden Türk Hava Yolları'na uçağının türbülansa girmesiyle 6 kişi yaralandı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün,sosyal medyadan açıklama yaprak son duruma ilişkin bilgi verdi.

Yahya Üstün açıklamada şu ifadelere yer verdi: "TK24 sefer sayılı İstanbul (IST) – Taipei (TPE) uçuşumuzu icra eden TC-JJE kuyruk kodlu uçağımız, Taipei meydana yaklaşık 2 saat mesafede olumsuz hava koşullarına (türbülans) maruz kalmıştır. 214 yolcumuz ve 17 kişilik uçuş ekibimizin bulunduğu uçağımızda, türbülans nedeniyle 4 yolcumuz ve 2 kabin personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Uçağımız Taipei meydana inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirmiş olup, sağlık ekipleri uçağı karşılamış ve gerçekleştirilen ilk müdahaleye göre ciddi bir bulguya rastlanmamıştır. Ayrıca 2 yolcumuz talepleri doğrultusunda hastaneye sevk edilmiştir."

Uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tutan Türk Hava Yolları'nın yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Üstün, yolcuların ve ekibinin sağlık durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

Etiketler