A+ A-
Yorum
10

İşte Bakan Soylu’nun farkı!

Yayın Tarihi: 26.08.2017 - 09:31 | Güncelleme Tarihi: 26.08.2017 - 09:30

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan “Kardeş Şehirler Gönül Köprüsü Projesi” devam ediyor. Bir tarafta terörle keskin bir mücadele, diğer tarafta bölgeye huzurun ve güvenin gelmesi için verilen olağanüstü mücadele.

Bir başka tarafta ise bölgeler arası farkıdanlık kazanma noktasında başlatılan güzel projeler. İşte bunun en güzel örneği bütün hızıyla devam eden kardeşlik projesi... Projeye dahil olanlar, kardeşlik köprüsü çalışmasına katılanlar her fırsatta  sayın bakanı yürekten kutlayan mesajlar veriyor.

Ülkenin her yerinde olduğu gibi doğuda da sayın bakana müthiş bir destek var. Trabzon-Mardin ve ArtvinBitlis kardeşliğine şimdi de Gümüşhane ve Bingöl eklendi. Gümüşhane-Bingöl kardeşliğinin ilk ayağı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Üç gün süren birliktelik doğrusu görülmeye değerdi. Bingöl Valisi Ali Mantı ile birlikte belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve halk oyunlarından oluşan 80 kişilik heyet Gümüşhane’de en güzel şekilde ağırlandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i kutlarım. Suyu sert insanı mert kadim şehir Gümüşhane bu önemli projede misaferperliğini gösterdi. 20-23 Ağustos tarihleri arasında ise Muş ilimizden gelen 80 kişilik heyet Giresun’da en güzel şekilde ağırlandı. Giresun-Muş kardeşliği 3 gün süren birbirinden güzel etkinliklerle pekişti. Giresun’un bütün doğal ve tarihi güzelliklerini gezme fırsatı buldular.

Giresun valimiz Harun Sarıfakıloğulları da üzerine düşeni yaparak kardeşlik projesine katkı sağladı. Muş heyeti Giresun dönüşü eski valilerini unutmayarak Ordu Valisi Seddar Yavuz’la buluştu. Vali Yavuz da Muş heyetini Ordu’da önce sabah kahvaltısında, ardından makamında ağırlayarak jest yaptı. Muş’tan gelenler hem Giresun’da hem Ordu’da çok güzel hatıralarla geri döndü.

Bayram sonrası da Gümüşhane Bingöl’e, Giresun da Muş’a misafir olacak tarihi ve kültürel yerleri üç boyunca karış karış gezecekler. Ülkemizin birlik ve beraberliğini en güzel şekilde ortaya koyan, yaşamın her alanında dayanışma ve kaynaşmayı hedefleyen, 80 milyonun nasıl kenetlediğini ispatlayan böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için sayın bakanımıza teşekkür ediyorum.

Gittiği her ilde farkını ortaya koyan, kısa sürede kendini sevdiren meslektaşım Ahmet Külekçi’ye de hakkını teslim etmek gerek.

Muhabir/Editör:Yusuf KESKİN
Etiketler