A+ A-
Yorum
10

İzmir Belediyesine operasyon! CHP'den ilk tepkiler: Yine aynı senaryo

Yayın Tarihi: 01.07.2025 - 10:20
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve 120 kişinin gözaltına alındığı gelişmeye CHP'den tepki yağdı
Kaynak:HABER MERKEZİ

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dahil 120 kişi gözaltına alındı.

Karara yönelik CHP'den gelen tepkiler şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'in önceki dönem Belediye Başkanımız Tunç Soyer, İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve bürokratlar, yine bir şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

İktidar, arka bahçesine çevirdiği yargıyı tamamen bir sopa olarak kullanıyor. Amaç yolsuzlukla mücadele değil, düşen oyları toparlamak için muhalefeti itibarsızlaştırmak, belediyelerimizi susturmak ve siyaseti dizayn etmek. Bu hukuksuzluklara, kirli senaryolara, ucuz kumpaslara boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Yine aynı senaryo'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Darbeciler iş başında! 19 Mart siyasi darbesinin 100. gününde, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanımız Tunç Soyer ve İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu'nun gözaltına alınması tesadüf değil!

Yine aynı senaryo: Yolsuzluk iddiası, sabah baskını, algı operasyonu… Bu bir soruşturma değil, bu düpedüz siyasi bir operasyondur! Cumhuriyet Halk Partisi'ni asla sindiremeyeceksiniz! Türkiye'nin değişimine engel olamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin olarak, "Şafak operasyonları bitmiyor. İfadeye çağrılsa gidip ifade verebilecek konumdaki insanlara itibar suikastı yapılıyor. İlk uçakla İzmir'e gidiyorum. Yaşanması olası hukuksuzluklar ve hak ihlallerine karşı dayanışma için İzmir Barosu'nu göreve davet ediyorum" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Güne yine bir şafak operasyonuyla uyandık. İzmir’de önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, dönemin üst düzey bürokratları ve İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu sabahın ilk ışıklarıyla gözaltına alındı. İstanbul’da yaşananlara benzer bir süreçle karşı karşıyayız. Gözaltına alınan isimlere baktığımızda, bu kişilere yöneltilen iddiaların kamuoyunda uzun süredir konuşulan, defalarca açıklanmış, soruşturulmuş ya da siyasi zeminde tartışılmış konular olduğu görülüyor.

Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi. Şafak vakti yapılan bu gözaltı, hukuki bir zorunluluk değil, açık bir siyasi tercihtir.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 'Sadece İstanbul değil, diğer iller de felaket' diyerek bu operasyonların işaretini saraydan vermişti. Bugün tanık olduğumuz tablo, hukukun değil, talimatla hareket eden bir yargı düzeninin ürünüdür. Biz yargının bağımsızlığı için mücadele ediyoruz.

Ama gerçeklerle karşılaştığımızda bunun hâlâ bir temenni olarak kaldığını görüyoruz. Şimdi ilk uçakla İzmir’e gidiyoruz. Arkadaşlarımıza sahip çıkacağız, yanlarında olacağız. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışmamızı ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."