SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kadıköy Belediye Başkanı'ndan İBB eleştirilerine yanıt: Bunlar, kaybedilen seçimin hazımsızlığı

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan İBB eleştirilerine yanıt: Bunlar, kaybedilen seçimin hazımsızlığı

26 Ocak 2022 Çarşamba - 16:33




Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yoğun kar yağışıyla ilgili İBB'ye yöneltilen eleştirileri, "Bunlar, üç yıl önce kaybedilen seçimin hazımsızlığı" diyerek yanıtladı.





Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü kentte, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 7/24 koordineli biçimde çalıştıklarını söyledi. Odabaşı, İBB’nin karla mücadelede yetersiz kaldığı eleştirilerine ilişkin, "Sokağa çıkamadıkları için, sokağa çıkacak yüzleri olmadığı için sokakta ne yapıldığını göremiyorlar… Bunlar, üç yıl önce kaybedilen seçimin hazımsızlığı. Bir türlü kabullenemiyorlar. Ondan dolayı bu hezeyan içinde olmaları çok normal" dedi.

'HÜKÜMETİN KONTROLÜNDEKİ TEM'İN HALİNİ DE GÖRDÜK'

Kar yağışının yoğunluğunu artırmasından itibaren üç geceyi sokakta geçirdiğini anlatan Odabaşı, "Biz anbean sokaktaydık. Kadıköy'de bütün sokakları, caddeleri trafiğe açık hale getirdik. Hükümetin kontrolünde, yetki alanında olanı TEM’in de halini gördük. Orayı da İBB girdi temizledi. Uçakların nereye indiğini, onu da gördük. Yani bir başarı hikayesi olarak anlatılan havaalanının durumunu gördük. Kapatılan, yok edilmeye çalışılan bir mirası tekrar kullandıklarını en iyi kar gösterdi" değerlendirmesini yaptı.

Şerdil Dara Odabaşı, ağır kış koşullarıyla mücadele çalışmaları hakkında şunları söyledi:

TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYDIK: İkinci, üçüncü günü yaşıyoruz; hatta bir gün önce hazırlıklara başlamıştık, bugün 4'üncü günümüz. Bunun üç gecesi sokaklarda zaten karla mücadelenin içindeydik, hep beraber tüm ekiplerimiz sahadaydık. Öncelik olarak sokakları trafiğe açık hale getirdik. Ama öyle bir kar yağdı ki şöyle bir örnek vereyim: Arkadaşlar söylediler, 13 yıldır sokağa çıkmayan greyderimiz var. Herhangi bir şeyde kullanmıyoruz Kadıköy'de. Onu çıkarmak mecburiyetinde kaldık. Çünkü çok yoğun bir kar yağışı vardı. Karı temizliyorduk, arkasından tekrar kar oluyordu. Ama buna rağmen Kadıköy'ün ana arterlerinde İBB ile koordineli bir şekilde çalışarak -ve ara sokaklarında- hem tuzlayarak buzlanmaya karşı hem de karı temizleyerek trafiğe açık hali tuttuk.


EN SON DÜN GECE 04:00'TE ALANDAN AYRILDIM: Burada mücadele eden, bu çaba içerisinde olan tüm ekip arkadaşlarıma da emekçi kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Ama dediğim gibi, çok yoğun bir kar vardı. Ve mücadeleyi yeteri kadar ekipman ve personel gücüyle aştığımızı düşünüyorum. Ben, en son dün gece sabah 04:00’te alandan ayrıldım, bir sorun yoktu. Bugün de yine görevimizin başında olabilecek aksiliklere karşı hazırlıklıyız. Bugün Meteoroloji’ye göre kar beklenmiyor ama yarın yine bir kar bekleniyor. Ona karşı da eksiklerimizi tekrar tamamlayıp sahada karla mücadele içerisinde olacağız.

SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ OLMADIĞI İÇİN SOKAKTA NE YAPILDIĞINI GÖREMİYORLAR: Bu sokakta olmadıkları için, sokağa çıkamadıkları için, sokağa çıkacak yüzleri olmadığı için sokakta ne yapıldığını göremiyorlar. Çok basitinden bir örnek vereyim: İBB ve kendi yönettiğim Kadıköy Belediyesi'nden bahsetmek istiyorum. Biz, anbean sokaktaydık. Biz, Kadıköy'de bütün sokakları, caddeleri trafiğe açık hale getirdik. Hükümetin kontrolünde, yetki alanında olan TEM’in halini gördük. Orayı da İBB girdi temizledi. Uçakların nereye indiğini, onu da gördük. Yani bir başarı hikayesi olarak anlatılan havaalanının durumunu gördük. Kapatılan, yok edilmeye çalışılan bir mirası tekrar kullandıklarını en iyi kar gösterdi. Tekrar söylüyorum; biz sokaktayız. Vatandaş kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Tekrar söylüyorum; sokağa çıkacak yüzleri olmadığı için oturdukları yerden -artık nerede oturuyorlarsa oradan- bakarak konuşuyorlar. Çünkü sokaktan ve halktan kopmuş durumdalar. Ondan dolayı biz işimize bakıyoruz, Ekrem (İmamoğlu) başkanla beraber. 

BUNLAR 3 YIL ÖNCE KAYBEDİLEN SEÇİMİN HAZIMSIZLIĞI: Vatandaş kimin ne yaptığını çok iyi bir şekilde görüyor. Bunlar, üç yıl önce kaybedilen seçimin hazımsızlığı. Bir türlü kabullenemiyorlar. Halen kendilerini farklı yerlerde görüyorlar. Ondan dolayı bu hezeyan içinde olmaları çok normal. Ben, sokaktayken bir tane şey görmedim, yani tepki veya halka 'Nedir' ya da 'Niye sokağa çıktınız' diyen olmadı. Biz, vatandaşımızla beraber, onun evine rahat ulaşabilmesi için canla başla çalıştık. Ama tekrar söylüyorum; Ankara'dan gelen uçak nereye indi? 

BİZ KADIKÖY’DE YAŞAYAN HER CANLIDAN SORUMLUYUZ: Biz, Kadıköy’de yaşayan her canlıdan sorumluyuz. Sadece sokakları, caddeleri açmakla kalmadık. Sokakta yaşayan canlılarımıza mama dağıttık belediye ekipleri olarak. Şu anda üç ayrı noktada çorba dağıtıyoruz. Üniversite öğrencilerinin rahat bir şekilde derslerine girebilmeleri için rıhtımda, metrobüs istasyonunda, belli insanların yoğun olarak yaşadığı yerde de sıcak bir çorba ile en azından o an içlerini ısıtıp karınlarını doyurmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi biraz önce, sokak hayvanlarımızı korumak için mama dağıtıyoruz. Esnafın dükkanına rahat ulaşabilmesi için, dükkânını açabilmesi için, ona müşteri gelebilmesi için yolları temizliyoruz. Şu an çıkın gidin bakın, Kadıköy çarşıda bütün esnafın dükkânın önü tertemiz bir şekilde bekliyor. Tabii ki eksiklerimiz de oluyor, kaldırımların tümünü temizleme şansımız olmadı ama onu da bugün gün içerisinde büyük bir ölçüde tamamlamış oluruz.”

KAR KÜREME VE BUZŞAMA İÇİN 1108 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ


Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'nın verdiği bilgiye göre; kar küreme ve tuzlama için 105 araç ve 1108 personel görevlendirildi. 22 Ocak günü, karla mücadele çerçevesinde 16 mahallede 135 sokakta bu işlemler için 298 sefer yapıldı. 23 Ocak'ta yapılan sefer sayısı ise 21 mahalle 561 sokakta bin 354 oldu. 24 Ocak günü ise 21 mahallede 465 sokakta bin 137 sefer gerçekleştirildi. Kadıköy Belediyesi dün de 21 mahalle 795 sokakta bin 923 sefer yaparak kar küreme ve tuzlama işlemi yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap