A+ A-
Yorum
10

Kadınlar yaptıkları gözlemelerle yangına müdahale edenlere destek oldu

Yayın Tarihi: 29.08.2024 - 13:17
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde kendi aralarında organize olan kadınların el birliğiyle yaptıkları katmer ve gözlemeler, iki günlük çalışmayla söndürülen orman yangınında görevli yaklaşık 2 bin kişiye ikram edildi.
Kaynak:AA

Kırka beldesinde 20 Ağustos'ta çıkan ve iki günlük mücadeleyle söndürülen yangında görev alanlara destek olmak isteyen kadınlar, kendi aralarında ve sosyal medya aracılığıyla organize oldu.

Kadınlar, dört noktada yaktıkları ocaklarda pişirdikleri katmer ve gözlemeleri, aldıkları ayranlarla bölgeye ulaştırdı.

Kadınların özveriyle yürüttükleri çalışma ise cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Halk tek yürek oldu


Kırka Belde Belediye Başkanı Hakan Şahin, beldelerinde çıkan orman yangınında 30 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Söndürme çalışmaları sırasında devletin ve milletin birlikte seferber olduğunu vurgulayan Şahin, "Yangının söndürülmesi için sosyal medyadan birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştuk. Allah'a çok şükür, Kırka halkımız da bu konuda tek yürek oldu" dedi.

Kadınlar yaptıkları gözlemelerle yangına müdahale edenlere destek oldu

Şahin, kadınların da bu süreçte boş kalmadığını belirterek, "Kadınlarımız da kendi aralarında organize olarak 4 noktada katmer, gözleme ve yöresel hamur işleri yaptılar. Kendi aralarında ayran da almışlar. Yiyecekler bölgeye, buradan yangına giden jandarma, polis, itfaiye ve orman ekibiyle ulaştırılmış. Çok güzel bir birlik ve beraberlik örneği oldu. Tıpkı bir Kurtuluş Savaşı gibi hareket edildi. Nene Hatunlarımız onlar bizim. Bizlere yangına müdahalede yalnız olmadığımızı hissettirdiler" dedi.

Bu davranışın duygulandırdığını vurgulayan Şahin, kadınların fedakarca yaptıkları hamur işlerinin, iki günlük orman yangınında görev alan yaklaşık 2 bin kişiye ikram edildiğini kaydetti.

Etiketler