A+ A-
Yorum
10

Kahramanmaraş'ta en büyük kaybın verildiği Ebrar Sitesi, yeniden yapılıyor

Yayın Tarihi: 21.08.2024 - 09:07
Kahramanmaraş'ta depremde yerle bir olan ve en fazla kaybın yaşadığı yerler arasında başı çeken Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda, yerinde dönüşüm çalışmaları hız kazandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen bölgelerden birisi de, Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi oldu.

59 binanın yıkıldığı mahallede 4 bin kişi hayatını kaybederken, Ebrar Sitesi ise depremin simgelerinden oldu.

Ebrar Sitesi'nde de onlarca bina yıkıldı ve bin 400 kişi de hayatını burada kaybetti.

ÖRNEK DAİRELER GÖRÜNTÜLENDİ

Deprem sonrası bölgenin bulunduğu alanda yerinde dönüşüm çalışmalarına hızla başlandı. Temel hafriyatlarının kaldırılmasının ardından fore kazık ve demir yerleştirme işlemleri yapılan alanda yeni konutlar hızla yükseldi. Örnek dairelerin de ortaya çıktığı alan drone ile görüntülendi.

174 GÜN SONRA ANAHTAR TESLİMİ OLACAK

Devam eden çalışmalar neticesinde 174 gün sonra depremzedelerin yeni evlerine kavuşacağı öğrenildi.

"21 BLOĞUN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI"

Alanda devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren ofis mimarı Yağmur Kekil, "Ebrar Siteleri 31 bloktan oluşuyor; 21 bloğu 3+1, 5 bloğu ise 2+1 olarak tasarlandı. 2 bloğumuz ise tek katlı ticari binamız. Şu anda 21 bloğun kaba inşaatı tamamlandı.

3 bloğumuzda da tünel kalıp imalatımız devam ediyor. 8 blokta iskelet mevcut. 15 duvar imalatımız tamamlandı. 6 blokta da duvar imalatımız devam ediyor. Şu anda 174 günümüz kaldı ve çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

Etiketler