SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Kararsızlar' anketi: AK Parti'de büyük kayıp

'Kararsızlar' anketi: AK Parti'de büyük kayıp

18 Eylül 2021 Cumartesi - 20:00




Metropoll Araştırma'nın, Ağustos ayı kararsız seçmen anketine göre bu grup içerisinde en çok kaybeden AK Parti oldu.





Metropoll Araştırma, Ağustos ayı kararsız seçmen anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre Ağustos ayında, henüz bir partiye oy vermekte karar veremeyen seçmenlerin oranının yüksekliği dikkat çekerken, bu grup arasında en büyük kaybı AK Parti yaşadı.

'Z kuşağı' olarak adlandırılan genç seçmenle birlikte sonuca büyük etki edeceği belirtilen kararsız seçmenlerin oranına ilişkin son ankette ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

Metropoll Araştırma, 2018 seçimlerinde oy verdikleri parti baz alınan katılımcılara "Bu pazar bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu soru. Katılımcılardan yüzde 21.2'i "kararsız" kalırken, kararsızlar arasında en büyük kaybı AK Parti yaşadı.

Ağustos ayı itibariyle "Kararsızım" cevabı veren seçmenlerin yüzde 37'si eski AK Parti seçmeni olurken, iktidar partisini yüzde 15.8 ile CHP seçmeni, yüzde 5.3 ile İYİ Parti seçmeni, yüzde 3.3 ile de HDP seçmeni takip etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap