SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kaya: “Kahramanmaraş’ta trafik yoğunluğu nedeniyle ambulans ve iş makineleri rahat çalışamıyor”

Kaya: “Kahramanmaraş’ta trafik yoğunluğu nedeniyle ambulans ve iş makineleri rahat çalışamıyor”

11 Şubat 2023 Cumartesi - 14:42




Büyük depremin ardından Kahramanmaraş’a giderek arama kurtarma ve koordinasyon çalışmalarına destek veren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kahramanmaraş Kültür Park Kavşağı’nda yol ortasına bırakılan ve yardım araçlarının geçişini engelleyen bir aracı vatandaşlarla birlikte yolun kenarına itti.






Kahramanmaraş merkezdeki Kültür Park Kavşağı’nda ambulans ve itfaiyeye yol açmak için çabalayan trafik polisi araç yoğunluğuna ve cadde üzerinde gelişigüzel bırakılan araçlara isyan etti. Bunun üzerine yardım araçlarının geçişine engel olan sahipsiz araç, vatandaşların çabalarıyla kenara çekildi. Yardıma koşanların arasında o sırada enkaz çakışmalarını takip eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da vardı. Milletvekili Kaya, vatandaşlarla birlikte aracı iterek yolu trafiğe açtılar.

ACİL DURUM ULAŞIM EYLEM PLANI YAPILMAMIŞ

Kaya, şehir merkezlerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, acil durum ulaşım eylem planı olmaması nedeniyle ambulanslar başta olmak üzere, iş makinelerinin de kitlenen trafikte ulaşmak istedikleri bölgelere ulaşamadığına dikkat çekti. 

Kaya şunları söyledi:

YOLLARIN KAPALI OLMASI NEDENİYLE YARDIMLAR GECİKİYOR

“Dört gündür Kahramanmaraş’tayız. Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç, Zonguldak Milletvekillerimiz Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş ile birlikte belediyelerimizin arama kurtarma ekipleri ve itfaiye birimlerimizin yürüttüğü çalışmaların koordinasyonunu yürütüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekilimiz Engin Altay, Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımız kent merkezine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Üzülerek söylüyorum, arama kurtarma çalışmalarının yürütülmesi esnasında acil durum anında kente giriş çıkışların ne şekilde yapılacağına dair bir ulaşım eylem planı ne yazık ki yapılmamış. Eğer yapıldıysa da bu plana uyulmaması sahada büyük aksaklıkların oluşmasına ve yardımların gecikmesine sebebiyet verdi.”

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARINDA DAKİKALAR, SANİYELER DAHİ ÇOK ÖNEMLİ

Çoğu yerde bina enkazlarının yola yayılması nedeniyle ana arter diyebileceğimiz yerlerde dahi ulaşım tek şeritle sağlanmaya çalışılıyor. Trafikten sorumlu emniyet birimlerimiz sahada canla başla çalışıyorlardı ancak kente giriş çıkışların serbest olması, ailelerini arayan vatandaşlarımızın araçlarını can havliyle cadde ve sokaklara gelişigüzel şekilde bırakması trafiğin kilitlenmesine sebep oluyor. Yıkımın en şiddetli şekilde hissedildiği Kültür Park bölgesinde de bir aracın kavşakta bulunması nedeniyle ambulans ve iş makineleri seyir edemediği için isyan eden trafik polisimize kayıtsız kalamadık, duyarlı vatandaşlarımızla birlikte aracı yolun kenarına iterek yolu trafiğe açtık. Böyle bir afet anında ambulansların ulaşmak istedikleri bölgeye ulaşabilmesi, iş makinalarının rahat hareket edebilmesi için kente giriş çıkışların düzenlenmesi ve sivil araçların afet bölgesine girişinin daha en başından engellenmesi gerekirdi. Yolların açık tutulması konusunda tüm vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Kaybedilen her dakika bir insanımızın hayatına mal olabilir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap