SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kendirli büyümeye başladı

Kendirli büyümeye başladı

11 Aralık 2016 Pazar - 09:23




Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, beldede son 2,5 yıldır hızlı bir değişim yaşandığını belirterek, “Altyapı, yol, spor kompleksi, atık su arı





Yıllardır RP- SP’nin ön plana çıktığı Kendirli beldesinde son belediye başkanlığı seçimlerini kazanan AK Parti ile beldenin çehresi değişmeye başladı. Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, yörenin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ilk ziyaret edilen belde olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirerek ilk olarak Kendirli’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle birlikte hızlı bir şekilde yatırımlarımızı başlattık. Beldemiz süratle gelişmekte ve dönüşüme ayak uydurmakta” dedi.

YATIRIMLARLA TANIŞTIK

Serdar, şöyle konuştu: “Kendirli Belediyesi, AK belediyecilikle tanıştı ve 2,5 yıllık süre zarfında önemli yatırımlarla tanıştı. Cumhurbaşkanımız Kendirli Belediyesini ziyaret etti. Kendirli – Derepazarı yolu, DSİ yatırımları, stadyum (spor kompleksi), imar planı ve jeolojik etütler yapıldı. Yeni açılan yollar, Mobese kamera sistemi, şadırvan ve cenaze hizmetleri, yeni garaj ve araç parkı zabıta hizmetleri, karla mücadele birimi kuruldu. Sosyal projeler, çocuk parkları yapıldı. Dünyanın en büyük sıkıştırılmış doğalgaz tesisi Kendirli’de kuruldu. 50 milyonluk yatırımla dünyanın en büyük sıkıştırılmış CNG tesisi milletvekilimiz Hasan Karal’ın katılımı ile Kendirli beldemizde hizmete girdi. Bu büyük tesis Kendirli beldesinde büyük bir kazanç oluşturdu.”

PROJE HAZIRLADIK

Serdar, “Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yağışların miktarında ve şiddetinde meydana gelen farklılıklar ile ülkemizin son yıllarda sıkça görülen sellerin doğurduğu taşkın felaketleri dikkate alınarak Kendirli’de derelerde yaşanan ve yaşanabilecek muhtemel taşkın sorununa kesin çözümler bulmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile bir proje hazırladık. Yapılan ihale sonunda ihaleyi alan müteahhit çalışmalara başladı. 10 milyon liralık bu projede çalışmalar bir yıl içinde tamamlanacak ve Kendirli halkının hizmetine sunulacaktır” dedi.

100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK

Belediye Başkanı Alaettin Serdar, “Kendirli için kalıcı çözümlere imza atmaya devam ettiklerini ifade etti. Serdar, “Belediyemiz 40 yıl önce yapılan su ve kanalizasyon hatlarına ihtiyaca cevap verememesinden dolayı büyük sıkıntılara neden olan sistemin yenilenmesi için çalışmalara başladık. Bu kapsamda beldemizde bütün altyapı şebekelerinin değişimi planlanmaktadır. Beldenin tamamında yenilenecek olan içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve atık su alt yapısı için gerekli olan tüm keşifler tamamlanarak projeler hazırlandı ve çalışmalara başladık. Bu proje ile beldemizin 100 yıllık sorunu çözümlenmiş olacak. Beldemizin katı atık, kanalizasyon ve arıtma tesisi ile birlikte sorunları gideriyoruz. Artık derelerimize kanalizasyon suyu akmayacak. Ayrıca 5 mahallemizin su şebeke hatlarını yeniliyoruz. Yağmur suyu kanalları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Son adım atıldı

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, belde sakinlerinin yıllarca hayal ettikleri projeleri birer birer hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Serdar, “Uzun yıllardır belde halkı özellikle gençler tarafından büyük bir ihtiyaç olan spor kompleksi inşaatına başlandı. İhalesi 2015 yılında yapılan komplekste yüklenici firma çalışmalara başladı. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahası, 500 kişilik tribün, soyunma odaları ve gece maçları için ışıklandırma bulunacak olan spor kompleksimiz beldemizde büyük bir boşluğu doldurarak gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Bu projemiz 1 yıl içinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

SOSYAL FAALiYETLER SÜRÜYOR

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, belediyenin sosyal rutin hizmetlerinin yanında sosyal faaliyetlerde de vatandaşa hizmet verdiğini belirtti. Başkan Serdar, “Bu yıl kendirli Kültür etkinlikleri ve icazet merasimi adı altında festival düzenledik. Bu festivalde Kur’an kurslarında yetişen hafızlarımız icazet merasimi vererek Kendirli’mizin değerlerini öne çıkardık. Dünya hafızlık yarışmasında birinci olan Remzi Er’i programımıza davet ederek Kur’an okutup beldemize tarihi bir gün yaşattık. Ayrıca imam hatip lisesi ve ilköğretim okulunda gerekli yardımları yapıyoruz. Aşure günlerinde etkinlikler yapıyoruz. Ramazan ayında iftar programları düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

BEŞ MAHALLE DONATILIYOR  

Serdar, “Kendirli Belediyesi tarafından beldedeki 5 mahalleye yeni sosyal alanlar ve çocuk parkları yapım çalışmaları tüm hızıyla sürdürülmektedir. Kendirli Belediyesi olarak belde genelinde yeni parklar yapmaya ve çocuk oyun grupları olmayan yerlere oyun grubu kurmaya devam ediyoruz. Halaslar ve Sırt mahallelerinde peyzaj çalışmaları yapılarak park alanı tamamlanmıştır. Park alanının içerisine çocuk oyun grubu yerleştirilip duvarlar çocuklar için ekiplerimizce resimleştirilmiştir. Belde genelinde plan ve program dâhilinde 5 mahalledeki çocuk parklarının bu yıl içinde bitirilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

ARAÇ FİLOSU GENiŞLEDi

Kendirli belediyesinde hizmet veren araç filosu her geçen gün artıyor. Belediye araç parkına yeni alınan paletli eder, itfaiye aracı, 40 tonluk çift çeker kamyon, cenaze nakil aracı, 4 x 4 cip, makine taşıyıcı araçlara hizmet aracı ve vidanjör eklenerek araç sayısı artırıldı. Araçların belediyenin hizmet imkânlarını ve gücünü artırdığını ifade eden Başkan Serdar, “Hizmet sınırlarımız Kendirli ile sınırlı kalmayarak komşu köy ve yerleşim birimlerine de hizmet ulaştıracağız” dedi.

PROJE BEDELİ 14,5 MİLYON


Kendirli ilçe merkezinin altyapısının yeniden inşa edileceği içme suyu, kanalizasyon altyapı yatırımı, yağmur suyu ve katı akıt su şebekesi yeniden yapılıyor. 2, 5 yılda tamamlanacak olan projenin maliyeti ise 14,5 milyon lira olarak belirlendi. Alaettin Serdar başkanlığında AK Parti Belediyecilikle tanışan Kendirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel sevgisi ve emirleri talimatı ile adeta şantiyeye döndü.

ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ

Altyapının çok önemli olduğunu belirten Serdar, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sözümüz var. Göreve gelir gelmez yıllarca çözülemez denilen sorunları tek tek çözüyoruz. Şimdi de Kendirli altyapısını yeniden inşa ediyoruz. Beldemiz adeta şantiyeye döndü. Bu proje tamamlandığında iki dere arasında kalan Kendirli’nin hiçbir vadisinde katı akıt akmayacak. Derelerimizde eskisi gibi alabalıklar olacak. Kendirli Belediyesi’nde durmak yok, her alanda koşar adım yolumuza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

İLK KAZMA VURULDU

Yaklaşık 14.5 milyon liraya mal olacak Kendirli’de altyapı yatırımının 2,5 senede tamamlanacağı öğrenildi. Kendirli beldesinin merkezini ve 5 mahallesini kapsayacak olan dev altyapı yatırımında ilk kazma vuruldu. Yıllardan beri Kendirli beldesinin kronikleşen ve çözülmez denilen sorunlarına bir bir neşter atan AK Parti Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar bir büyük projeyi daha başlattı.

Mustafa BAYRAK- Selim DENİZALP

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap