SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kira davalarına arabulucu dönemi...

Kira davalarına arabulucu dönemi...

25 Temmuz 2023 Salı - 12:15




Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk sisteminin detaylarını açıkladı. Tunç "Az masrafla daha hızlı uzlaşma sağlanacak" dedi.





Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi 1 Eylül’den itibaren başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulamasının detaylarını ve nasıl işleyeceğini Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına anlattı.

Bakan Tunç, şunları söyledi:

YÜZDE 25 VURGUSU

“Geçen yıl Borçlar Kanununa eklenen geçici maddeyle konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışı azami yüzde 25 olarak sınırlandırılmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen yasal düzenlemeyle bu süre 1 Temmuz’dan itibaren 1 yıl daha uzatıldı. Konut kira sözleşmelerinde 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yıllık kira artışı yüzde 25’i geçemeyecek.

SADECE KİRA DAVALARI YOK


1 Eylül’de kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kiracı veya kiraya verenin, kira bedeli veya tahliye ile ilgili dava açmadan önce arabulucuya başvurması zorunlu olacak. Zorunlu arabuluculuk; iş hukukundan doğan davalar, ticari davalar, tüketici davalarında uygulanıyordu. 1 Eylül itibariyle ise zorunlu arabuluculuk kapsamına kira davalarının yanı sıra kat mülkiyetinden, komşuluk hukukundan doğan davalar ve ortaklığın giderilmesine ilişkin davalar da alınacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap