SON DAKİKA



Haber > Gündem > Körfez’de sular ısınıyor! ABD savaş gemisini gönderdi

Körfez’de sular ısınıyor! ABD savaş gemisini gönderdi

14 Haziran 2019 Cuma - 12:58




ABD Donanmasına ait bir muhrip, petrol tankeri saldırılarının ardından Umman Körfezi'ne doğru harekete geçti.





ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Washington'un Ortadoğu'da yeni bir ihtilafla ilgilenmediğine vurgulanarak, dolaşım özgürlüğü dâhil ABD'nin çıkarlarını savunmaya hazır olduğunu açıkladı. CENTCOM, USS Mason muhribinin, petrol tankerlerine yapılan saldırıların ardından yardım sağlamak için Umman Körfezi'ne gittiğini ifade etti.

“GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINACAK”

CENTCOM Sözcüsü Albay Earl Brown, "USS Mason yardım sağlamak için olay yerine doğru gidiyor. ABD ve bölgedeki ortaklarımızın çıkarlarını savunmak için gerekli tüm önlemleri alacaktır. Bugünkü saldırılar uluslararası sularda gezinme özgürlüğü ve ticaret özgürlüğü için açık bir tehdittir" sözlerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

13 Haziran’da, Umman Körfezi'nde seyreden Kokuka Courage ve Front Altair isimli petrol tankerlerinde patlamalar yaşanmıştı. Bazı iddialara göre gemiler, torpido saldırısına maruz kaldı. Ancak olayın asıl nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı. Saldırının ardından gemilerin tüm mürettebatı İrandonanması tarafından kurtarıldı. ABD Savunma Bakanlığı ise saldırılardan İran'ın sorumlu olduğunu öne sürdü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap