SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korkunun ecele faydası yok

Korkunun ecele faydası yok

08 Mayıs 2016 Pazar - 11:52




MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingde Cumhurbaşkanı, Ak Parti Hükümeti ve MHP yönetimini eleştirdi.





Meral Akşener, MHP eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'nun anonsuyla Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişinin 'Başbakan Meral' sloganlarıyla çıktı. Akşener, bu sloganlara karşılık "Her gittiğim yerde 'Başbakan Meral' dediniz. Bir Başbakan'a maloldunuz. Hani diyorlar ya 'Milli irade' diye. Buyrun milli irade burada, Gündoğdu Meydanı'ında" dedi. Akşener, 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını hak etmediklerin, MHP'nin potansiyeli çok daha yüksek bir parti olduğunu söyledi. Ülkücü iradenin iktidar olmasını isteyen iradenin sesini duyduklarını belirten Akşener "Harekete geçtik ama her türlü hakaret ve iftiraya uğradık. Korkutacaklarını, yıldıracaklarını, geriye adım attıracaklarını zannettiler. Onlar ülkücü iradeyi, Türk milletini, Türk kadınını tanımıyor" dedi.

''Bize paralel diyenler yamuk''

Mahkeme'nin 548 imzayı dikkate alarak Kurultay'ın önünü açan kararı verdiği güne dikkat çeken Akşener, "Ertesi gün havuz medyasının, yandaş medyanın, saray medyasının 7 gazetesi, televizyon kanalları, başta ben olmak üzere 548 delegemizi MHP'ye operasyon yapmakla, darbe yapmakla suçladılar. Bize 'paralel' dediler. Biz paralele değiliz. Ama bunları söylenlerin hepsi yamuk" dedi.

Akşener, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılacağı AK Parti Kongresi'ne de dikkat çekti. Allah'ın sopası olmadığını belirten Akşener, "Asıl darbe AKP'ye ve Başbakan'a Saray tarafından yapıldı. Ama kimsenin gıkı çıkmıyor. Bir başbakan, tarafsız olması gereken, tarafsızlık yemini etmiş bir Cumhurbaşkanı tarafından 'Ben partinin lideriyim. Seni gönderiyorum' diyerek o Başbakan bir kenara kondu. Yeni başbakan aranıyor. Sarayın sesi olan bir milletvekili 'profili düşük dikkati çekmeyen başbakan' arandığını söyledi. Bu Türk demokrasisi için ayıptır. Bu ülkenin her değerini, kurumunu yamuk hale getirdiğinizin göstergesidir. Oy veren seçmene yazıktır. Bu millete yazıktır. Hepimizin gözlerin önünde bir saray darbesi oldu. AKP 22 Mayıs'ta Kongre yapacak. 548 imzayı biz topladık. Kongreyi AKP yapıyor" diye konuştu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap