SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kışla'dan müjdeler

Kışla'dan müjdeler

08 Kasım 2015 Pazar - 08:27




AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, “Amacım Artvin halkına hizmet etme fırsatını en iyi şekilde değerlendirmektir” dedi.





AK Parti Artvin Teşkilatı, Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ile Milletvekili adayı Hayrettin Gülbin, Artvin’deki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Hopa Dağı Cankurtaran Tüneli’nden bu kış tek tüp ile geçiş sağlanacağını ve DSİ başta olmak üzere devlet kurumlarında çalışan, asıl işi yapan taşeronlara kadronun verileceğinin müjdesini verdi. Artvin Belediyesi’ne ait olan Artvin Sofrası Marina Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte katılımcılar tek tek konuşma yaptılar. Yemekte bir konuşma yapan Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Artvin halkının üçüncü kez kendisine verdiği ‘Artvin’e hizmet etme’ fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek ve Artvin halkının hak ettiği büyük yatırımları üçüncü dönemde Artvin’e kazandırmak olduğunu söyledi. Milletvekili Kışla konuşmasında Hopa Dağı Cankurtaran tünelinin önümüzdeki ilkbaharda trafiğe açılmasını beklediklerini ancak bu kış tek tüpten geçişin sağlanacağını ifade etti.

CANKURTARAN BİR TÜPTEN AÇILACAK

Sorulan bir soru üzerine Kışla, Artvin’in en büyük sorununun ulaşım olduğuna inandığını belirterek, ulaşım konusunda büyük hedeflerinin ve projelerinin bulunduğuna vurgu yaptı ve Sahara Tüneli, Macahel Tüneli, Cankurtaran-Borçka otoban yolu, Şavşat-Ardanuç asma köprü geçiş projesi, yeni Yusufeli bağlantı yolları gibi büyük projelerin ihalelerini gerçekleştirmek ve bu projeleri başlatmanın en büyük hedefleri arasında olduğunu ifade etti. Cankurtaran Tüneli ile ilgili 29 Ekim tarihinde açmak gibi bir hedefleri bulunmasına rağmen, Hopa tarafında istimlak ve yaşanan selden dolayı viyadük inşaatında yaşanan göçük nedeniyle işin geciktiğine vurgu yapan Kışla, önümüzdeki ilkbaharda tüneli hizmete açmayı hedeflediklerinin altını çizdi ve, bu kış tünelin tek tüp ve kontrollü geçiş şekliyle açılması için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Bir basın mensubunun Artvin’in ucuz elektrik kullanması noktasında gelecek yıllarda bir çalışma yapılabilip yapılamayacağı noktasında çalışma gerçekleştirebileceklerini ifade eden Kışla, asıl önemli olanın ilde elektriksiz bölge bırakmamak olduğunun altını çizerek, yaşanan elektrik kesintilerini minimuma indirme noktasında gayret göstereceklerini söyledi.

Brajlar şehri

Artvin’in barajlar şehri olması dolayısıyla DSİ’de 15 yıldır asıl işi yapan baraj, müteahhit firma ve diğer taşeronlarda çalışan Artvinliler’in kadroya alınması noktasında bir çalışma yapılması gerektiğine dayalı soruya yanıt veren Kışla’dan kadro müjdesi geldi. Milletvekili Kışla, devlette asıl işi yapan DSİ, Karayolları ve diğer devlet kurumlarında çalışan taşeronların kadroya alınması, DSİ’de baraj şirketlerinde çalışarak asıl işi yapan kişilerin DSİ tarafından tespit edilerek kadroya geçirilmeleri noktasındaki çalışmaların 2016 yılında gerçekleştirileceğine vurgu yaparak, taşeronlara kadro vermelerinin en büyük hedefleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap