SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kumpasta yürüdüler

Kumpasta yürüdüler

13 Mayıs 2014 Salı - 13:28




Balyoz davası sanıkları avukatlarının, Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvuruların bir an önce sonuçlanması amacıyla başlattıkları ‘Adalet N





Nöbetteki avukatları ziyaret eden İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, davanın sanıklarına yönelik kumpası iktidar ve paralel yapının birlikte kurduğunu iddia ederek, “Beraber yürüdüler bu hukuksuzluk yollarında, beraber ıslandılar o hukuksuzluk yağmurlarında” dedi. Nöbetin ilk haftasının geride kalması nedeniyle yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi: “Her şeyden önce, Anayasa Mahkemesi önünde tutuğumuz bu nöbet bir eylem değildir. Türk yargısının son mercii olan Yüce Mahkeme’nin kapısında adalet arayışı nedeniyle nöbet tutmak zorunda kalmış olmaktan esef duyduğumuzu ama buna mecbur bırakıldığımızı ifade etmek isteriz. Anayasa Mahkemesi üzerinde kamuoyu baskısı yaratmak gibi bir amacımız yok. Bu nöbet kamuoyunda Balyoz davası olarak bilinen yurtsever askerlerin mahkûm edildiği ve bugün artık en yetkili ağızlar tarafından ‘milli orduya kumpas’ kurulduğunun ifade edildiği bir dava özelinde, ama onun da ötesinde tüm Türkiye için adil yargılama hakkının sağlanması konusunda, biz avukatların geliştirdiği bir inisiyatiftir. İfade etmek isteriz ki herkesin adalete erişim hakkı için buradayız.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap