SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kuzey Kıbrıs'tan 'Kapalı Maraş' tepkisi: Tek yetki hükümetimize ait

Kuzey Kıbrıs'tan 'Kapalı Maraş' tepkisi: Tek yetki hükümetimize ait

22 Mayıs 2022 Pazar - 12:14




Kıbrıs'ta 1974'ten bu yana ihtilaflı bölge Maraş'la ilgili güneyden yapılan açıklamalara kuzey yönetimden tepki geldi. 2019'da kısmen açılan Maraş'ta yeni bir plaj açılacağı iddiaları yalanlandı.





Kuzey Kıbrıs yönetimi 1974 sonrası askeri bölge kapsamına alınan ancak son üç yılda kısmen açılan Maraş bölgesiyle ilgili Güney Kıbrıs'tan yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Maraş'la ilgili tek yetkinin hükümete ait olduğunu belirten Kuzey Kıbrıs, bölgede yeni bir plaj açılacağı yönündeki açıklamaların gerçek olmadığını savundu.

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs yönetimininin Maraş'la ilgili açıklamalarının dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ifade edildi. 

'YENİ PLAJ AÇILMAYACAK'

Açıklamada, "Kapalı Maraş'ın KKTC toprağı olduğunu ve Kapalı Maraş ile ilgili tek yetkinin de KKTC hükümetine ait olduğunu bir kez daha kayda geçirmekte yarar görmekteyiz. KKTC hükümeti, GKRY'nin iddia ettiği gibi Kapalı Maraş'ta yeni bir plaj açılması kararı almış olmayıp, halihazırda kullanıma açık bir plajda başta güvenlik olmak üzere, plajı kullananların yararına birtakım iyileştirme çalışmaları başlatmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kuzey Kıbrıs yönetiminin "Maraş'la ilgili atılacak adımlar konusunda hiçbir merciden icazet almayacağı" ifade edilen açıklamada, "Dünyada daha önemli birçok konu dururken, GKRY'nin gerek BM gerek diğer bölgesel ve uluslararası kuruluşları yanıltmak suretiyle meşgul etmesi büyük bir sorumsuzluk göstergesidir" değerlendirmesi yapıldı. 


2019'DA KISMEN AÇILMIŞTI

Kuzey Kıbrıs'ta 18 Haziran 2019'daki Bakanlar Kurulu toplantısında, 1974'ten bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması konusunda adımların atılması ve uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı. 

Maraş'ın kamuya ait Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı. Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Temmuz 2021'de Maraş açılımının ikinci aşaması kapsamında bir bölge daha askeri olmaktan çıkarılmış, Maraş'ın yüzde 3,5'lik kısmı sivilleştirilmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap