SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lavrov: Türkiye Esad konusunda esnedi

Lavrov: Türkiye Esad konusunda esnedi

19 Eylül 2016 Pazartesi - 11:36




Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiye'nin Esad tutumunu değerlendirerek, Ankara'nın Esad için tavrını esnettiğini kaydetti.





Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Lavrov burada yaptığı açıklamalarında Türkiye’nin Suriye'deki teröristlerin kendi ulusal güvenliği için tehlike oluşturduğunu anladığını ifade ederken, Esad'a karşı olan tutumu da değerlendirdi.

"ESNEKLİK GÖSTERMEYE BAŞLIYOR"

Lavrov konu ile ilgili, "Şu anda Türkiye ile ilişkilerimiz düzeliyor. Türkiye artık terör tehlikesinin kendi ulusal güvenliğine etki eden bir faktör olduğunu anlamaya başladı. Türkiye ve daha birçok ülke Suriye ile ilgili ültimatom verme konusunda esneklik göstermeye başlıyor." dedi.

Öte yandan Suriye krizinin çözümü noktasında birkaç ülkenin Esad tutumunu dile getiren Lavrov, "Esad yarın gidecek, biz ancak ondan sonra Suriye’nin geleceğinin yapısı konusunda konuşmaya başlarız, şeklindeki iddialar artık yok." şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap