SON DAKİKA



Haber > Gündem > Liderlerden 23 Nisan Mesajları

Liderlerden 23 Nisan Mesajları

23 Nisan 2012 Pazartesi - 14:42




Devletin zirvesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için mesaj yayımladı





Devletin zirvesi de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlama mesajları yayımladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında, çocuklara, "Sizlerin başarısı, Türkiye'yi güzel günlere taşıyacaktır." diye seslenirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin taşıdığı önemli sorumluluğa da dikkati çekti. Cumhurbaşkanı, "Türkiye, sorunların üzerine cesaretle gitme kararlılığından vazgeçmeyecektir" vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında, "Çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesinin önemini vurgulamak istiyorum. Esasen büyük bir ülkeye yakışan da budur. Bugün ülkemizin önündeki en önemli gündem maddesi, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirecek yeni özgürlükçü sivil bir anayasayı gerçekleştirmektir." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, "milli irade" vurgusu yaptı ve "millet iradesine güvensizlik bu ülkenin kuruluş ilkelerine, Cumhuriyetimizin ideallerine ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Milli egemenliğin kabul edildiği bu tarih aynı zamanda, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir iradenin, hiçbir gücün tanınmayacağını teyit bakımından da hayati bir önem taşımaktadır. Ne yazık ki, 23 Nisan ruhunu anlamayan bazı zümrelerce, yakın tarihimiz içinde, çeşitli defalar milli egemenliğimize yönelik talihsiz müdahalelerde bulunulmuş; milli irade vesayet altına alınmak istenmiştir. Buna mukabil, milli iradeyi ipotek ve vesayet altına almaya çalışan her türlü girişim, milletimizin maşeri vicdanında yargılanmış ve mahkûm edilmiştir. Millet iradesine güvensizlik, bu ülkenin kuruluş ilkelerine, cumhuriyetimizin ideallerine ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir." Şeklinde bir mesaj yayımladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, mesajında, tutuklu milletvekillerine dikkati çekti. 
CHP Lideri; ''Çocuklarımıza bayram armağan eden Atatürk'ün açtığı Meclis'te egemenlik milletindi. Kutluyoruz. Milli irade tutuklu, milletvekilleri hapiste. Kınıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap