SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis olağanüstü toplanıyor

03 Eylül 2015 Perşembe - 12:46




TBMM Genel Kurulu bugün saat 13.00’te olağanüstü toplanacak. Genel Kurul’un ilk gündem maddesi geçici hükümette yer alan ve milletvekili olmayan 11 ba





Meclis’te daha sonra süresi 2 Ekim’de dolacak olan Suriye ve Irak tezkeresinin görüşmesine geçilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, gerektiğinde sınır ötesi harekât yapmasına izin veren Başbakanlık Tezkeresi’nin süresinin 1 yıl uzatılması üzerindeki görüşmelerde siyasi parti grupları söz alacak.

CHP MYK KARAR ALDI

CHP, tezkere görüşmelerinde takınacağı tavrı belirledi. Geçen yıl yapılan görüşmede tezkereye “hayır” oyu veren CHP, bu kez “evet” diyecek. Karar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gece geç saatlere kadar süren MYK toplantısında alındı. CHP’nin Ortadoğu’daki gelişmeler ve IŞİD tehdidi nedeniyle tavrını değiştirdiği belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ülkenin içinde bulunduğu durum ve akan kan göz önünde bulundurularak hem tezkere hem de dış politika ve Türkiye’ye yönelik güvenlik zafiyeti üzerine görüşlerini dile getireceklerini söyledi. Özel, bu yıl tezkerede PKK ve IŞİD’le mücadele vurgusunun daha net görüldüğünü belirterek, “Türkiye’nin konjonktürel çıkarlarıyla ilgili tespitlerimiz doğrultusunda olumlu yönde oy kullanacağız” dedi.

"HİÇBİR TEZKEREYE 'EVET' DEMEDİK"

HDP Lideri Selahattin Demirtaş dün gazetecilere yaptığı açıklamada “Irak ve Suriye tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceğiz. Hiçbir tezkereye evet demedik. Bakanlarımızın işi AKP’nin işini kolaylaştırmak değildir. Savaş hükümetinin ensesindeyiz. Seçim hükümeti hileyle kurulmuş ve 11 bağımsız değil 11 AKP’li bakan atanmıştır” dedi.


MHP DESTEKLİYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise dışarıdan gelebilecek tehlikeye karşı milli konular söz konusu olduğunda parti menfaati düşünülemeyeceğini söyledi. Adan, “Bizim bu konularda tavrımız bellidir” diyerek tezkereye ‘evet’ oyu vereceklerini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap