SON DAKİKA



Haber > Gündem > Melih Gökçek'in muhteşem tespiti!..

Melih Gökçek'in muhteşem tespiti!..

28 Mayıs 2015 Perşembe - 10:52








Ben; "Aklıma mukayyet ol Yarabbi", siz ise "Allah bunlara akıl versin" diye dua edelim. Onlar da; "Allah'ım bizi düştüğümüz benlik çukurundan kurtar" diye yalvarıp yakarsınlar!.. * Neden mi? Önceki gece, kendi deyimi ile "Son bir yılda bu televizyonlara 121'inci çıkışım" diyen Ankara BBB Melih Gökçek, ben diyeyim "Akla izana sığmayan", sizler deyin "Hadi sen de", onlar desin "Amaca ulaşmak için her yol mubahtır" türünden ifadeleri var ki güler misin, ağlar mısın? Hazretin (!) "Eşyanın tabiatına aykırı"ya örnek söylediğine bakın: "MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir aydır PKK'yı ağzına almıyor." Kerameti kendinden makul hazret demek istiyor ki; "MHP ile PKK işbirliği yapıyor." * Hazret, sanırım 28 Şubat 2015 Dolmabahçe Sarayı’ndaki ortak deklarasyona kadar, PKK ve HDP ile, ben diyeyim "muhabbeti", siz söyleyin "işbirliği" onlar desin, "Barış çubuğu tüttürmeyi" kimlerin yaptığını unutmuş (ki normaldir, dünü bırakın bir saat öncesindekinin bile tersini alemin gözünün içine baka baka rahatlıkla söylenebiliyor) kelimenin tam anlamıyla "Öküzün altında buzaktan" söz ediyor.

Hem de, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bile güldürüp; O'na bile; "... Bu ülkenin milliyetçileri de, af edersiniz aptal değil herhalde. Milliyetçilerin de bir aklı var, iradesi var" dedirtecek kadar. * Aslında, ne Melih Gökçek ve onun gibi başka hesaplar için saçma sapan tespitlerde bulunanları, ne de bizim gibi "bu kadar da olmaz" diyenleri bir kenara koyup, "Bu ülkenin bölünmezliğine en fazla karşı çıkan parti ve lider kimdir?" diye basit bir soruyu kağıda yazıp, cümle ahaliye dağıtılıp cevaplar toplansın aranan cevap bulunur? Bulunur da, "cemaat (halk) ne derse desin, hoca (Melih Gökçek) bildiğini okur" olduktan sonra bir işe yarar mı? Anlayan için yarar da, "Anlamak istemeyene anlatmak kadar zor bir iş yoktur" gerçeğine örnek teşkil edenler için neredeyse imkânsızdır!..

BANKALARIN; YÜZDE 80'E İTİRAZ YOK İSE...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçddaroğlu'nun; "Tüketici kredi faizlerinin en az yüzde 80'ini sildireceğiz" taahhüdüne, "olur ya da olamaz" ile ilgili kendi kendime konuşarak cevap ararken, mırıldanma mı eşim duymuş olacak ki, "Kolayı var. Bankalar bu konuda bir şey söylediler mi? Açıklama yaptılar mı? Onlara bak" dedi. Ben de, "hatırlamıyorum" dedikten sonra hazreti google'a girerek araştırdım. Tek kelime yok. İtiraz da gelmediğine göre!..

AKİF’TEN; AMELİ EDEBİN ÖNÜNE GEÇİRENLERE...


Son zamanlarda çokça yazıp, sık sık söyleyip duruyoruz; "Bir toplumda edebe dayanmayan amel itibar görür ise bu sonun başlangıcıdır" diye. Oysa, Üstat Mehmet Akif Ersoy, bir asır öncesinden muhteşem iki satırla zaten seslenmişti: "Ne ibrettir, kızarmak bilmeyen çehren, Bırak kardeşim tahsili; git önce edep, hayâ öğren!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap