SON DAKİKA



Haber > Gündem > Merkez Bankası’nın faiz kararında kriz çıktı!

Merkez Bankası’nın faiz kararında kriz çıktı!

25 Eylül 2021 Cumartesi - 12:44




Merkez Bankası son faiz toplantısının tutanaklarında bir ilk yaşandı. Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara söz konusu faiz kararında bir üyenin imzasının eksik olduğunu belirtti.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) geçtiğimiz hafta Perşembe günü faiz kararını açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu’ndan çıkan kararla faiz 100 baz puan aşağı çekilerek yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürüldü.

Bir çok ekonomist enflasyonu düşürmeden faiz indirmenin dolar kurunda ciddi ataklara neden olabileceğini öngörürken faiz kararından sonra Dolar kuru beklendiği gibi rekor üzerine rekor kırdı. Ekonomi piyasalarında alınan kararın tartışmaları sürerken gündeme yeni bir bomba iddia ortaya atıldı. Söz konusu habere göre faiz kararında kurul üyelerinden birinin imzası yoktu. Böylesi bir olay Merkez Bankası tarihinde ilk kez olduğu belirtildi.

MERKEZ BANKASI TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle ilgili kamuoyu açıklamasında gözlerden kaçan bu ayrıntıyı Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara ortaya çıkardı.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile birlikte toplamda 7 isimden oluşurken faiz indirim kararının kamuoyu açıklamasında 6 ismin imzası yer aldı. Kara, Twitter'da yaptığı paylaşımda "TCMB faiz kararına dair bir ayrıntı dikkatimi çekti. Karar metninde bir üyenin imzası eksik. Eskiden toplantıya katılamayan bir üye olduğunda yanına gerekçesi yazılırdı (görevli, izinli vs). Hafızam beni yanıltmıyorsa böylesi ilk kez oluyor." İddiasında bulundu. İmzası olmayan kurul üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş olduğu ortaya koyuldu


Bu haber doğrultusunda anlaşıldı ki 16 ay sonra faiz indirimine giden Merkez Bankası PPK toplantısında ciddi tartışmalar yaşandı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap