A+ A-
Yorum
10

Meteoroloji sarı uyarı verdi! Sağanak yağış geliyor

Yayın Tarihi: 02.09.2024 - 10:12
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün 6 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Doğu Karadeniz kıyıları için yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile güne devam edecek.

Özellikle Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul genelinde, özellikle sabah saatlerinde kuzey ilçeler ve boğaz çevresinde, yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce illeri için bugün sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk
Etiketler