A+ A-
Yorum
10

Meteoroloji Trabzon’a sarı kod verdi! Bölgeye kuvvetli sağanak geliyor

Yayın Tarihi: 02.09.2024 - 10:12 | Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 - 09:09
MGM'den yeni gün için hava tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan rapora göre Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu’ya sarı kod verildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon'a sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi.

DOĞU KARADENİZ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanakların, bugün sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel kuvvetli, Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YER YER KUVVETLİ

Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya ve Niğde çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk
Etiketler