A+ A-
Yorum
10

Minik Narin'in ön otopsi raporundan korkunç ayrıntı

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 09:12
Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranırken dün cansız bedeni bir dere yatağında gizlenmiş çuvalın içerisinde bulunan minik Narin'in Adli Tıp ön otopsi raporu ortaya çıktı. Narin'in sol bacak diz kapağından itibaren kopma tespit edildi...
Kaynak:HABER MERKEZİ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni bir çuvala konularak atıldığı dere yatağında bulundu.

Türkiye bu haberle kahrolurken Narin'in cansız bedeni detaylı inceleme için Adli Tıp'a kaldırıldı.

Cenazesi aileye teslim edilmeyen Narin'le ilgili soruşturma sürerken, Narin'in nasıl öldürüldüğüne dair gelişmelerin anlaşılması amacıyla otopsi işlemlerine başlanmıştı.

Narin'in öldürülmesiyle ilgili farklı iddialar ortaya atılırken beklenen ön rapor ile ilgili detaylar geldi.

Gazeteci İsmail Saymaz da Narin'in ön otopsi raporuyla ilgili ayrıntıları paylaştı. 

Saymaz şu bilgileri aktardı: 

"Narin'in ön otopsisi bitti.
Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı.
Cesette çürüme başlamış.
Gözle görülür şekilde bir kesici aletle ve silahla yaralama yok. İç kanama yok.
Çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadı. Kesin ölüm sebebi incelemeler sonunda belli olacak."

Adalet Bakanı Tunç'tan otopsi açıklaması

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya üzerinden Narin'in ön otopsi raporu ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

İşte Bakan Tunç'un açıklamaları:

Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda adli tip uzmanlarınca sabah saat 10.30'da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40'ta tamamlanmıştır.
Uzman adli tip heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı
incelemelerin yapılması gerekmektedir.
Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.
Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir.
Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24'e yükselmiştir.
Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir.
Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Etiketler