SON DAKİKA



Haber > Gündem > Miraç kandili mesajları 2022 | Miraç kandili anlamlı, resimli, dualı, en güzel, özel, uzun - kısa mesajlar ve hadisli kandil sözleri

Miraç kandili mesajları 2022 | Miraç kandili anlamlı, resimli, dualı, en güzel, özel, uzun - kısa mesajlar ve hadisli kandil sözleri

27 Şubat 2022 Pazar - 07:18




Miraç kandiliniz kutlu olsun! İslam âlemi için mühim bir yere sahip olan bu gece dua ve ibadetler ile geçirilerek en verimli şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. Miraç, merdiven demektir. Hz.Muhammed'in, geceleyin Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesini, Miraç ise göğe yükselmesini ifade eder. Miraç Kandili mesajları, bu özel günde sevdiklerini unutmayan ve onları mutlu etmek isteyenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.





Müslümanlar için önemli ve mübarek bir gün olan Miraç Kandili geldi. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. Mübarek üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan bu çok kıymetli aylar içerisinde önemli gün ve geceler yer almaktadır. Önemli gün ve geceler arasında Regaip Kandili'nin ardından Miraç Kandili gecesi gelmektedir. Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç, Peygamber Efendimizin hayatında önemli mucizelerinden biri olarak bilinir. Miraç gecesinde sevdiklerine bu önemli gecede mesajlarla kutlama yapmak isteyen müminler internette "2022 Miraç Kandili resimli mesajları ve sözleri, kısa, uzun, anlamlı, dualı, resimli miraç Kandil mesajları, Whatsapp SMS..." şeklinde aramalar yapıyor... Sizler için güncel miraç kandili mesajları listemiz haberimizin devamında.
 
Miraç Kandili'nin anlam ve önemi
 
İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi. Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.
 
2022 Miraç Kandili resimli mesajları ve sözleri
 
Sevdiklerinin, eşlerinin, akrabalarının Kandilini kutlamak isteyen Müslümanlar arama motoru üzerinden '2021 Kandil Mesajları aratmasını gerçekleştiriyor. 
 
Bu özel gecenin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun… Miraç kandiliniz mübarek olsun.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap