SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mısır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mursi açıklamasına küstah cevap

Mısır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mursi açıklamasına küstah cevap

20 Haziran 2019 Perşembe - 13:11




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Muhammed Mursi eceliyle ölmemiştir, öldürülmüştür" açıklamasına darbeci Sisi yönetiminden haddini aşan bir cevap geldi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne yönelik, "Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür" sözleri üzerine Mısır'dan küstah bir açıklama geldi.

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre Mısır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını "sorumsuz" olarak niteledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi’ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür.

Mursi’nin vasiyeti vardı. Köyüne defnetmediler. Devlet kendi belirlediği yere defnetti. Çünkü korkuyorlardı. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bunu böyle biliniz.

Biz Türkiye olarak bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır’ın yargılanması için ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyoruz.

G-20 zirvesi bu noktada önem arz ediyor. Batı’ya sesleniyorum. Demokratlıkla değil vicdanla ilgilerinin olmadığını müşahade ediyoruz." 

MISIR'IN DEMOKRATİK YÖNTEMLERLE SEÇİLMİŞ İLK CUMHURBAŞKANI


Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan ve darbeci Sisi tarafından alaşağı edilen Muhammed Mursi (67), 17 Haziran 2019'da mahkeme salonunda şehit oldu. 

Mısır devlet televizyonunun haberine göre, Mursi mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından hayatını kaybetti. 

Yerel basında yer alan haberlerde de Mursi'nin duruşma esnasında hakimden söz alarak konuştuğu belirtildi. 

Duruşmanın sona ermesinin ardından mahkeme salonunda bayılan Mursi, yaşamını yitirdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap