A+ A-
Yorum
10

MİT Başkanı Kalın'dan Irak'ta yoğun görüşme trafiği

Yayın Tarihi: 29.01.2024 - 12:12 | Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 - 12:11
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Mesut Barzani, Mesrur Barzani ve Erşat Salih ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı vurgulandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Irak'ta Erbil şehrinde gerçekleştirdiği ziyaretlerinde görüşmelerde bulundu.

Güvenlik kaynaklarına göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Kalın, geçen hafta Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bugün Erbil'de temaslarını sürdürdü.

MİT Başkanı Kalın, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yönetim yetkililerinin yanı sıra Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile bir araya geldi.

Görüşmelerde bölgedeki gelişmeler, ikili ilişkiler ve PKK terörüne karşı yürütülen etkin mücadele ele alındı ve Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı muhataplara net bir şekilde vurgulandı.

Kalın, geçtiğimiz hafta Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Raşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şii El Sudani'nin yanı sıra Şii ve Sünni gruplar ve Türkmen temsilcilerle de bir araya gelmişti.

MİT'TE AÇIKLAMA YAPILDI

İbrahim Kalın'ın Bağdat ziyaretinden sonra 28 Ocak 2023 tarihinde Erbil'de temaslarda bulunduğu ifade edilen MİT'in yazılı açıklamasında şu ifadeler kullandı:

"MİT Başkanı, Erbil temasları kapsamında KDP Başkanı Mesut Barzani, IKYY Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra ITC Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salih ile görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Görüşmelerde bölgede yaşanan gelişmeler, ikili ilişkiler, PKK terörü ile etkin mücadele konuları ele alınmıştır. Görüşmelerde Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı muhataplarımıza açıklıkla vurgulandı."

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün