A+ A-
Yorum
10

MSB açıkladı! Piyade okulundaki skandalda yeni gelişme!

Yayın Tarihi: 21.12.2023 - 12:32 | Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 - 12:31
Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk'e yapılan saygısızla ilgili olarak gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerlerinin değiştirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan skandalla ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada "Olaylara sebebiyet veren personel, TSK Disiplin Kanunu Madde 29 gereği geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Ayrıca, kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmişti. Bu duruma diğer teğmenler tepki göstermiş, arbede çıkmıştı. Fotoğraf takmayanlardan birisi, şikâyetçi olup darp raporu almıştı. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Piyade Okul Komutanlığında vuku bulan hadiseye ilişkin, disipline aykırı her olay ve durumda olduğu gibi, adli soruşturmaya ilave olarak derhâl idari soruşturma başlatılmıştır.'' denildi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta