A+ A-
Yorum
10

MSB, Eurofighter anlaşmasına ilişkin 20 uçağın maliyetini açıkladı

Yayın Tarihi: 30.10.2025 - 12:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer, iki ülke arasında Eurofighter Typhoon savaş uçağına ilişkin iş birliği anlaşması imzaladı. Milli Savunma Bakanlığı da, alınacak 20 adet yeni üretim Eurofighter Typhoon uçağının proje bedelini duyurdu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda Gazze'de görev gücü konusu dahil olmak üzere birçok önemli başlık hakkında da bilgi verildi. 

Bu başlıklardan birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın iki ülke arasında imzaladığı Eurofighter Typhoon savaş uçağına ilişkin oldu.

Bakanlık kaynakları uçakların maliyetini açıkladı ve şöyle dedi:

EUROFİGHTER TEDARİKİNİN MALİYETİ 

Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın harekât ihtiyacının karşılanması maksadıyla yeni üretim Eurofighter Typhoon uçağı, ekipman ve muhtelif mühimmatın tedariki kapsamında 27 Ekim 2025 tarihinde Birleşik Krallık Devleti ile sözleşme imzalanmıştır.

Tedarik içeriğinde yer alan 20 adet yeni üretim Eurofighter Typhoon uçağı, uçaklara ait görev ekipmanları ve muhtelif çeşit ve miktarda mühimmatlar için proje bedeli yaklaşık 5,4 milyar İngiliz Sterlini’dir.

"KAATR VE UMMAN'DAN DA TEDARİK EDİLECEK"

Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın harekât ihtiyacının karşılanmasına yönelik Katar ve Umman’dan tedarik edilecek Eurofighter Typhoon uçakları ile ilgili çalışmalara da devam edilmektedir.

GAZZE GÖREV GÜCÜ

Gazze’de bir görev gücünün teşkiline yönelik, muhataplarımız ile yürütülen temaslar devam etmektedir. TSK olarak devletimizin ilgili kurumları ile koordineli şekilde hazırlıklara devam edilmekte, ateşkes anlaşmasının mimarlarından biri olarak diğer ülkeler ile diplomatik ve askerî istişareler sürdürülmektedir.

SURİYE’DE SON DURUM

Suriye Hükümeti tüm kurum ve birimleri ile yeniden yapılanmaya, ülkede istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik gayretli çalışmalarına devam etmektedir.

13 Ağustos 2025 tarihinde “Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası” imzalanması sonrası Suriye hükümetinin talepleri doğrultusunda, savunma ve güvenlik kapasitesini artırmaya yönelik eğitim, ziyaret, danışmanlık ve teknik destek faaliyetleri sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, Suriye Ordusunun kapasite geliştirme ihtiyacını karşılamak amacıyla, Suriye Ordusunun bir kısım birlikleri Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kışla ve eğitim alanlarından faydalanarak ülkemizde askerî eğitimler icra etmeye başlamıştır.

Bununla birlikte, “Terör örgütü SDG’nin Suriye Geçici Hükümetine entegrasyonu” ile ilgili hususlar Bakanlığımız tarafından dikkatle ve hassasiyetle takip edilmektedir.

Etiketler