SON DAKİKA



Haber > Gündem > Müftüoğlu'ndan Çanakkale çağrısı

Müftüoğlu'ndan Çanakkale çağrısı

09 Ocak 2015 Cuma - 12:17




Çavuşoğlu, 9 Ocak'ın Çanakkale Savaşları’ndan sonra son İngiliz askerlerinin Gelibolu'yu terk ettiği gün olduğunu hatırlattı.





7. Büyükelçiler Konferansı’nın “Çanakkale” oturumuna katılan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Ocak tarihinin Çanakkale Savaşları’ndan sonra son İngiliz askerlerinin Gelibolu topraklarını terk ettiği gün olduğunu hatırlatarak, Çanakkale’nin ’bir devrin sona erdiği, yeni bir devrin başladığı yer’ olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, Çanakkale Savaşları’nın Türk tarihi bakımından önemine işaret ederek, "93 Harbi ve Balkan Savaşları’nın getirdiği yenilgi nedeniyle büyük bir moral bozukluğu yaşayan Türk milletine özgüven ve mücadele gücü kazandırmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın başarılı olmasını sağlayan en önemli hususlardan birisi budur. Çanakkale bize milli mücadele kahramanı, milli mücadelemizi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan kahraman Gazi Mustafa Kemal’i kazandırmıştır" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çanakkale Savaşı başka uluslara millet olma bilincini kazandırmıştır. Evlerinden binlerce kilometre uzakta kendilerine ait olmayan bir savaşta mücadele veren Anzaklar bunun en bilinen örneğidir. Çanakkale Savaşı tarihte yaşanan acı, barış ve dostluk köprüleri kurmak için kullanabileceğini göstermiştir. Bu kadar acı savaşların üstüne kalıcı bir barış ve dostluğun sağlanabileceğini göstermiştir. Çanakkale Kara Savaşları’na katılmış veya etkilenmiş tüm ülkeleri davet ediyoruz. Onlara dünyaya yapacağımız barış çağrısına ortak olma fırsatı vereceğiz." Çavuşoğlu, katılımın en üst düzeyde olması ve ’Savaştan Doğan Barış’ temasının duyurulması için büyükelçilere önemli görev düştüğünü söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap