SON DAKİKA



Haber > Gündem > Müjde müjde!..

Müjde müjde!..

01 Nisan 2015 Çarşamba - 11:05








Suriye Devlet Başkanı Esad, 4 yıl önce “6 ay sonra Şam’da hep birlikte Cuma Namazı kılacağız” diyerek yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenleri, “Namazınıza mani olarak günaha girmeyeyim. Gelin namazınızı kılın” diyerek Suriye’yi terk etmeye karar verdiğini açıkladı. 

İBRAHİM ÇAKIR'IN KISSALARI 

Şunun şurasında 7 Nisan’a 6 gün kaldı. Trabzon’da CHP’den adayları halk belirledi. AK Parti ile MHP’de de ağalar, aday adaylığından adaylığa terfi ettireceklerini tespit edip açıklayacaklar. CHP’deki de demokrasi, AKP ile MHP’deki de. Öyle mi? Öyle değil, öyle değil.

Her neyse, daha önce de ifade ettiğimiz gibi, siz asıl 7 Nisan’dan sonra yazacaklarımıza bakın..

Ama, öncesinde MHP’nin aday adaylarından İbrahim Çakır’ın, “basın davetine” meslektaşlarımla icabet ettik.


“Çok okuyan ve çok gezen” takımdan olduğu ve de “yaşayarak öğrendiği” için İbrahim Çakır’ın teşhis ve tespitleri ile bunları “çok lâf yalansız olmaz”a örnek olmayacak kadar rakamlı kısa mukayeselerle dile getirmesini çok tuttuk.

Şimdilik bir tanesi: “Yıllık büyümenin yüzde 4.2 olduğu bir ülkede işsizlik yüzde 11 civarında olmaz, daha düşük olur.. Kaldı ki Türkiye’deki gerçek işsizlik oranı yüzde 17’den de aşağı değildir.” 

HABER; OFG'DEN 

Afişlerdeki şekliyle OFG.. Yani Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu.. Titri; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı..

TBBB’de 1 yılını geride bıraktı. Halk’a da bir yılın hesabını vermek için, kamu adına hareket eden (daha doğrusu etmesi gereken) basının karşısına çıktı. Detaylar basın-yayın organlarında var..


OFG’nin açıklamalarında dikkatimizi çekenlerden birisi, herkesin Ağustos ayında açılmasını beklediği Akyazı’daki stadın ancak sezonun ikinci yarısında, yani Ocak 2016’da futbola açılacak olması.. OFG’nin dediği doğru, çünkü TOKİ’de ancak Kasım’da teslim edebilecek.

*

İkincisi, Trabzon’da para-pul işinin, hele hele konut inşaatı ve alım-satımının tamamen üzerine endekslendiği kamulaştırmalar.. OFG’nin adeta, “dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok” diyerek şikayetçi olduğu; bedellerin mahkeme kararıyla 3-4 kat arttırılması konusu.. Ve de, bundan sonraki süreçte uygulanacak dediği; “Mal, mülk sahipleri ile anlaşma ve uzlaşma ile bundan sonra yola devam edeceğiz. Aksi yok.” OFG, bu noktada, konuda da haklı..

Bugünlük bu kadar. Çünkü yerimiz dar. Ama bunun yarını da var.. Devam edeceğiz..

HOCA YERİNE PAPAZ 


Gazetenin manşeti:

-”Sonunda İran’la da papaz olduk.”

Bu politikalarla “Hoca” olacak değildik yaa!..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap