SON DAKİKA



Haber > Gündem > Müjdeli haberi verdi: Türkiye'den aşı gelecek

Müjdeli haberi verdi: Türkiye'den aşı gelecek

01 Ocak 2021 Cuma - 10:22




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli, koronavirüs aşılarının 15 gün sonra KKTC’ye geleceğini müjdeledi.





Sağlık Bakanı Ali Pilli, Koronavirüs aşılarının bir kısmının AB’den, bir kısmının ise Türkiye’den geleceğini belirterek, önümüzdeki iki hafta içerisinde Türkiye’den aşıların gelmesinin beklendiğini açıkladı.

"EN BÜYÜK DİLEĞİM SAĞLIK"

Yeni yıl için en büyük dileğinin halk sağlığının korunması olduğunu dile getiren Pilli, “Salgın yönetimi konusunda başarılı bir süreç geçiriyoruz. Bu sadece benim başarım değil. Sağlık çalışanlarının, halkımızın özverisi de önemlidir. Önümüzdeki bir kaç gün içinde aşıyla birlikte dünya başarıya imza atacak. 3-4 ay daha dişimizi sıkmamız lazım. Okyanusta boğulmadık, tam karaya çıkacakken boğulmak istemiyoruz” dedi.

Yeni yıl da sağlık, mutluluk ve başarı temenni eden Pilli, “Bir sürü vatandaşımız gerek karantina otellerinde gerek hastanelerde tedavi ediliyor. Anlıyorum. Karantinada kalmak çok sıkıntılıdır. Ailesinden uzakta kalanlar var. Ben de eşimin temaslı olması nedeniyle ondan uzaktayım. Biraz daha sabredelim. Hareketi kısıtlayalım. Herkesin mutlu olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mümkün olduğu kadar kalabalıktan uzak durulması için çağrıda bulunan Pilli, birlik ve beraberlik içinde hareket edilirse Koronavirüs savaşının kazanılacağını ifade etti.


"15 GÜN SONRA AŞILAR GELİYOR"

Aşıyla ilgili merak edilenleri de yanıtlayan Pilli, “Aşıların gelmesi için altyapımız hazırdır. Dünyada iki çeşit aşı var. RNA teknolojisinin kullanıldığı ve -70 derecede saklanacak aşı ile normal buzdolapları” diyerek, ‘aşılar için hazır değiliz’ şeklinde eleştirilerin yersiz olduğunu işaret etti. 400 bin aşıyı muhafaza edecek dolap olduğunu kaydeden Pilli, Ocak ayının ilk yarısına kadar Türkiye’den aşıların geleceğini ifade etti ve şöyle ekledi:

“Türkiye’den bize gelecek olan aşılar Türkiye’ye ulaşmıştır. Türkiye’de kontrolleri yapılıyor. 14 gün sonra Türkiye’de aşılar yapılacaktır. 14 gün sonra aşılar bize de gelecektir. Bunun planlanması yapılmıştır.”

"PANDEMİ HASTANESİ OCAK AYINDA HİZMETE GİRİYOR"

AB üzerinden gelecek olan aşılar için de altyapının hazır olduğunu dile getiren Pilli, AB’den gelecek olan aşıların da  10-15 gün içinde KKTC’de olmasının beklendiğini kaydetti. Aşı uygulamasıyla ilgili gerekli planlamanın yapıldığını söyleyen Pilli, Pandemi Hastanesi’nin ise Ocak ayında hizmete başlayacağını duyurdu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap