A+ A-
Yorum
10

Narin Güran'ın amcası adliyeye sevk edildi! Arama çalışmalarında 13. gün

Yayın Tarihi: 02.09.2024 - 11:42
13 gün oldu! Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki kayıp Narin'den hala bir iz bulunamadı. Soruşturma gözaltındaki amca S.G.'nin üzerine yoğunlaştı. Titizlikle yürütülen soruşturmada her adım dikkatli atılırken amcanın özel bir ekip tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. 3 gündür gözaltında olan amca zırhlı araç ve sıkı güvenlik önlemleri altında Diyarbakır adliyesine getirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkiye'nin 1 numaralı gündemi kayıp Narin! Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde, 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S. G.'nin sorgusu 3 gündür sürüyor. Ankara'dan gelen özel ekibin de aralarında bulunduğu jandarma ve polis tarafından çapraz sorgulaması yapılan Tavşantepe Köyü Muhtarı amca S.G.'nin konuşmak istemediği belirtildi.

Narin Güran'ın amcası adliyeye sevk edildi! Arama çalışmalarında 13. gün - Resim : 1

Türkiye'nin konuştuğu olay 21 Ağustos günü Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde yaşandı. 8 yaşındaki Narin Güran esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Sami Güran'ın sorgusunun devam ettiği açıklandı.

AMCADAN AVUKAT TALEBİ


Ankara'dan gelen özel ekibin de aralarında bulunduğu jandarma ve polis tarafından çapraz sorgulaması yapılan Tavşantepe Köyü Muhtarı amca Sami Güran'ın gözaltındayken avukatlarını istediği ortaya çıktı.

Narin Güran'ın amcası adliyeye sevk edildi! Arama çalışmalarında 13. gün - Resim : 2

CEVAP BEKLEYEN SORULAR


Avukatları geldikten sonra ifade işlemleri başlayan amca amcaya olay günü bir saat boyunca neden telefonunun kapalı olduğu, köyden hızla ne amaçla çıktığı ve aracındaki Narin'e ait DNA örnekleriyle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında, savcılık kararıyla telefonuna el konulan amcanın sosyal medyası ve son yaptığı görüşme kayıtları ile mesajları da incelemeye alındı.

Narin Güran'ın amcası adliyeye sevk edildi! Arama çalışmalarında 13. gün - Resim : 3

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltında bulunan amca Sami Güran, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI 13. GÜNÜNDE

Özel ekipte yer alan Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan incelemede, amcanın telefonundaki geriye dönük yaptığı bazı telefon numaraları ve WhatsApp görüşmeleri ile yazışmalarını sildiği tespit edildi. Narin'i arama çalışmaları 13. gününde de jandarma ve AFAD ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Narin Güran'ın amcası adliyeye sevk edildi! Arama çalışmalarında 13. gün - Resim : 4

Çalışmalar kapsamında dün çok sayıda komando, Tavşantepe Mahallesi'ne komşu kırsal Sarıdallı Mahallesi mevkiinde arazide arama çalışması gerçekleştirmişti. Komandolar arazide ve mısır tarlalarında yaptıkları çalışmalarda buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak alıp, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna göndermişti. Arama çalışmaları sürüyor.

Etiketler