SON DAKİKA



Haber > Gündem > O da 'başkanlık' dedi

O da 'başkanlık' dedi

12 Aralık 2015 Cumartesi - 17:01




Kahraman, ''Başkanlık sistemi hem istikrar yönünden, hem demokrasinin ana unsuru olan kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzemdir'' dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan için, üzerinde resmi bulunan 22 ayar sikke bastıran TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ”Başkanlık sistemi hem istikrar yönünden, hem demokrasinin ana unsuru olan kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzemdir” dedi. Kahraman, kuruluş yıldönümü nedeniyle TBMM TV’de katıldığı programda, bu dönemde yeni anayasa çalışmalarına öncelik vermek istediklerini söyledi ve şöyle dedi:  “Anayasalar, toplumun gelişmesine paralel olarak değişme ihtiyacı gösterirler. 1961 ve 1982 Anayasası’nın da hatası teferruata inmesi. İngiltere’de yazılı anayasa yok. Amerika anayasaları bölümlüdür, teferruat yoktur. Türkiye’nin de sadece ana kaideleri ortaya koyan anayasa ihtiyacı var. Anayasayı, içtüzüğü, seçim kanunlarını ve siyasi partiler kanununu yeniden ele almalıyız. Sistem olarak şahsi kanaatim, başkanlık sisteminin hem istikrar hem de, kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzem olduğudur. Ama partilerimiz görüşlerini sergiler, ortaya bir konsensüs çıkar ve ona göre yürünür. Bunun ne olacağını ileride göreceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap