SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ordulu işçi toprağa verildi

Ordulu işçi toprağa verildi

24 Haziran 2012 Pazar - 17:43




Ankara’da 3 gün önce İnönü Bulvarı Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde meydana gelen göçüğe düşen ve cesedi 15 saat sonra 1 kilometre ötede, Milli Eğit





6 yıl önce Ordu'dan Ankara'ya göç eden inşaat işçisi Kadir Sevim’in Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sevim’in cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından memleketi Ordu’nun Korgan ilçesine getirildi. 8 ve 12 yaşlarında 2 çocuk babası Kadir Sevim’in cenazesi, ilçe merkezindeki evlerinde helallik alındıktan sonra Sarıalıç Mahallesi Merkez Camii’ne getirildi. İnşaat işçisinin cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Cenaze namazına Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. KAMU DAVASI AÇILIYOR Öte yandan Kadir sevim’in dayısı İdris Uçma, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazartesi günü Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı ve metro inşaatını yapan müteahhit firma aleyhine kamu davası açılacağını söyledi. Kadir Sevim’in rızkını temin etmek için 5 yıldır Ankara’da çalıştığını, olay tarihinden 3 gün önce TBMM’nin Halkla İlişkiler binasının inşaatında işe başladığını belirterek, “Sabah işine giderken böyle bir olayla karşı karşıya geldi. Bunun bir şehadet mertebesi olduğuna inanıyoruz. Bizim Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, Ulaştırma Bakanlığından isteğimiz, Türkiye’de insan hayatının ucuz olmadığını göstermeleridir. Bizim inancımız ve kültürümüz, bir insanın yaşatılması bütün insanların yaşatılması, bir insanın ölmesi bütün insanlığın ölmesi şeklinde emretmektedir. Bu son olsun, başka insanların başına bu acılar gelmesin. Bir kamu davası söz konusu. Büyük ihtimalle hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem Ulaştırma Bakanlığı ilgilileri hem de müteahhit firma yöneticilerine pazartesi günü dava açılacak. Bizim beklentimiz çoluk çocuğunun mağdur edilmemesidir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap