Organize suç örgütlerine 3,2 milyar TL'lik operasyon: 76 gözaltı
Yayın Tarihi: 17.09.2026 - 13:47
Jandarma tarafından 9 ayrı organize suç örgütüne yönelik 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 76 şüphelinin banka hesaplarında 3,2 milyar TL'lik hareketliliği tespit edildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Toplumun huzur ve güvenliğine kasteden organize suç örgütlerine yönelik çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.
Bu çalışmalar kapsamında 8 ilde düğmeye basıldı.
Jandarma tarafından 9 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 76 şüpheli gözaltına alındı.
Öte yandan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesi sonucunda şüphelilerin hesaplarında 3 milyar 230 milyon TL hesap hareketliliğinin de tespit edildiği öğrenildi.
8 İLDE DÜĞMEYE BASILDI
İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından operasyonlara dair yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
“8 ilde 9 ayrı organize suç örgütüne yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı.
Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Ağrı, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Manisa, Samsun, Sivas ve Van İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Ağrı ve Samsun’da; silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları, Kırklareli ve Çanakkale'de; uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri, Aydın’da; göçmen kaçakçılığı yaptıkları, Van, Sivas ve Manisa’da; çeşitli yöntemlerle vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edildi.”

3,2 MİLYAR TL'LİK HESAP HAREKETLİLİĞİ
“Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesi sonucunda şüphelilerin hesaplarında 3 milyar 230 milyon TL hesap hareketliliği tespit edildi.
Güvenlik güçlerimizin koordineli çalışmalarıyla, şehirlerimizin huzurunu bozan hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.
Kahraman Jandarmamızı, KOM Başkanlığımızı, MASAK’ımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.”

