SON DAKİKA



Haber > Gündem > Oy alan sefada oy veren cefada

Oy alan sefada oy veren cefada

16 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:26




Hız kesmeyen zamlarla yaşam maliyetinin büyük bir hızla artması, Türkiye'de vatandaşlarda kısa vadeli finansal endişenin rekor düzeye ulaşmasına yol açtı





Global araştırma şirketi Ipsos'un Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile birlikte yaptığı son araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75'i bu yıl sonuna kadar elektrik ve gaz faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor. 11 ülkeyi kapsayan ve enflasyon ortamında halkın durumunu ölçen araştırmada Türk insanı hemen her konuda en yoğun endişeyi ortaya koyanlar oldu. Araştırmada bugünlerde finansal durumun nasıl olduğu da soruldu. İspanya'dan Japonya'ya İtalya'dan İngiltere'ye 11 ülkede ortalama yüzde 25; “zorlu veya çok zorlu” derken Türkiye'den katılımcıların yüzde 66'sı bugünlerde finansal olarak zorlandığını belirtti.

YÜZDE 84’Ü…

Yaşanan zorluk seviyesi yılın kalan dönemi için endişe düzeyini de artırmış durumda. Araştırmaya göre Türkiye'de halkın yüzde 80'i enflasyon artışının yılın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor. Bu veri, iktidarın enflasyona dair verdiği sözlerin halkta pek de karşılık bulmadığını gösteriyor. Araştırma verilerine göre: Türkiye'de halkın yüzde 84'ü ülkede yaşam maliyetlerinin artmasında göçmenlerin etkili olduğunu düşünüyor.  Önümüzdeki dönemde gelirlerinin azalmasını en çok bekleyenler de yüzde 62'lik oranla yine Türkler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap