A+ A-
Yorum
10

Özgür Özel: İmamoğlu'nun vesikalık fotoğrafına yenileceksiniz

Yayın Tarihi: 01.07.2025 - 15:52
CHP lideri Özel, partisinin grup toplantısını İstanbul'da gerçekleşen '100 Karası' buluşmasında yaptı. Özel, "Bütün resimleri indirtseniz de yenileceksiniz. Günü gelecek, Ekrem Başkan'ın bir vesikalık fotoğrafına yenileceksiniz" dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), grup toplantısını '100 Karası' buluşmasında gerçekleşti. CHP buluşmayı, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde olmasının 100'üncü günü nedeni ile '100 Karası' adı ile yaptı.

Buluşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Özel, CHP'ye yönelik operasyon ve tutuklamalara tepki gösterdi. Özel, konuşmasında "Yasaklamalarla, resim indirmeyle bu milletin gönlünden Ekrem Başkanı sökemezsiniz, yenileceksiniz. Bütün resimleri indirtseniz de yenileceksiniz, günü gelecek, Ekrem Başkan'ın bir vesikalık fotoğrafına yenileceksiniz. Diyorlar ki Özgür Özel neye güveniyor; millete güveniyorum millete! Milletten başka güvenecek kim var" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün önemli bir günde iki önemli buluşma için İstanbul'dayız. Meclis Grup Toplantısı olduğu gün ve saatte sizlerle birlikte akşam da her şeyin başladığı saatte 20.30'da Saraçhane'deyiz.

"TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNİN YÜZ KARASIDIR"

Tam 100 gün önce bugün 15,5 milyon insanın sandığa giderek oy verdiği bir Cumhurbaşkanı adayı adaylaştığı gün tutuklandı. Bugün 100. gün. Yüz karasıdır. Demokrasinin yüz karasıdır. Adaletin yüz karasıdır. Bu süreç Türkiye siyasi tarihinin yüz karasıdır.

19 Mart'tan bu yana sokaklardayız, meydanlardayız. Gençlerin dediği gibi miting için değil, eylem için meydanlardayız. Bir darbeye karşı direnme hakkımızı kullanıyoruz. Çünkü bu milletin tarihinde aslında bir direnişin tarihi yatar.

"ATILAN İFTİRALARDAN HİÇBİRİSİ ONA YAPIŞMADI, YAPIŞMIYOR"

Ekrem İmamoğlu 100 gündür gururuyla, onuruyla o hücrede dimdik ayakta duruyor. Atılan iftiralardan hiçbirisi ona yapışmadı, yapışmıyor.

Ekrem başkanı hapse atanlar korkudan insan içine çıkamazken biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz. Bu millet vicdanı karalara değil size, bana, Ekrem Başkana itibar ediyor.

İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olduğunda ve sandıklar açıldığında tabloda kırmızı olmayan hiçbir yer kalmayacaktır! Biz erken seçim istiyorduk, erken seçimin adayı erken belirlenir diye yola çıktık.

chpharita.jpg

23 Mart'ta adayımızı ön seçimle belirleyeceğimizi ilan ettik, telaşla tüm tuşlara birden bastılar, darbe hazırlıklarını erkene çektiler.

Yükselen bir panik, bitmeyen bir kibirle millete cephe aldılar. Önümüzü kesmek için iki yola başvurdular. Önce belediyelerimizi çökertmeye çalıştılar. SGK ve vergi borçlarını pek çoğu kendi dönemlerinden kalan faiz üstüne faiz binmiş fahiş borçları bizim başkanlarımızdan bir seferde, tek seferde kesmek istediler ve bunu büyük oranda yaptılar.

Belediye başkanlarımızın ekonomik olarak zor durumda kalması ve millete hizmet edememesi için canlı yayında bakanlarına gözlerinin içine baka baka bunları biraz silkeleyin diye talimat verdiler. Ama başkanlarımızın azmi, kararlılığı, yetenekli ekiplerinin mücadelesiyle hizmeti aksatamadılar.

"BİRBİRLERİNİN YÜZÜNE BAKACAK HALLERİ KALMAYACAK DİYORDUN"

Ey Erdoğan, bundan iki üç ay önce demiştin ki 'bir ay geçsin birbirlerinin yüzüne bakacak, ailelerinin gözünün içine bakacak halleri kalmayacak.'

Atılacak iftiralara, yalanlara, gizli tanıklara, ailelerin birbirine düşmesine güveniyordun, bak bu meydanda hep beraberiz! Bu salonu dolduranların gözlerinin içine, Ekrem Başkan'ın değerli eşinin gözlerinin içine, Türkiye'nin gözünün içine bakarak söylüyorum: Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımız masumdur, atılanlar iftiradır, insan içine çıkamacaklar siz iftiracılarsınız.

Buradan HSK'ye sesleniyorum. HSK'nin başkanı olan Adalet Bakanı'na sesleniyorum.

Türkiye'de yargı konusunda sözü olan, fikri olan, görevi olan, eğitimi olan herkese sesleniyorum. Bir sorgulamada avukatın bulundurulması kaç yıllık kazanımdır? Var olan avukatsız ifade alıp iftiracıya zorlamak ve buna karşı kimsenin harekete geçmemesi ne demektir? O salonlarda, o başsavcıyı, üç savcıyı yetkisiz bir şekilde bu işi yapmasına susanlara sesleniyorum. Görevinizin başına dönün. Gereğini yapın. O küstahlara haddini bildirin. Yoksa bu millet size haddinizi bildirecek.

Hasan İmamoğlu'nun evinin önündeki bahçeyi köstebek gibi kazdılar. Olmayan parayı boş tarladaki kör kuyularda aradılar. Aslında o kuyulara kararmış vicdanlarını gömdüler. Tutuklanan arkadaşlarımızı uzak cezaevlerine sürdüler. Avukatlarından uzaklaştırdılar. Ailelerinden uzaklaştırdılar. Yaşlı annelerinin, babalarının ziyaretinden mahrum ettiler. Bazı tutukluların adli suçluların bulunduğu koğuşlara sevk ederek ailelerini tedirgin ettiler.

"EKREM BAŞKAN'IN BİR VESİKALIK FOTOĞRAFINA YENİLECEKSİNİZ"

Seçilmiş kişinin resmini belediyelerin panolarından, sesini seyahat edilen metroların vagonlarından kaldırmaya çalışanlara söylüyorum: Yasaklamalarla, resim indirmeyle bu milletin gönlünden Ekrem Başkanı sökemezsiniz, yenileceksiniz.

Bütün resimleri indirtseniz de yenileceksiniz, günü gelecek, Ekrem Başkan'ın bir vesikalık fotoğrafına yenileceksiniz.

Diyorlar ki Özgür Özel neye güveniyor; millete güveniyorum millete! Milletten başka güvenecek kim var.

"GİRMEDİĞİ YER, GİRMEDİĞİ İHALE YOK"

Aziz İhsan Aktaş diye birisi girmediği yer, girmediği ihale yok. Ne eksik kalmış Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne Sayıştay, ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ne Isparta Belediyesi.

20'den fazla büyük üniversite, Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi nerede ise bakanlıkların hepsi. Hepsinde Aziz İhsan Aktaş var. Bunu aldılar içeriye koydular.

Sadece Beşiktaş'la Esenyurt'la ilgilendiler. Kendisini içeride tuttular ve bu kişiyi suç örgütünün başı olarak tanımladılar. Sonra kendisinden bizim pırıl pırıl arkadaşlarımızı karalayacak bir ifadeyi alınca onu serbest bıraktılar

"GERÇEK AHTAPOTU GÖSTERİNCE SUSPUS OLDU"

Erdoğan, yurt dışına çıkışımı fırsat bilmiş; onu men ettiğim bir işe girmiş. Ahtapot diyordu, kolları orayı burayı sarıyor diyordu. Ben ona, ben sana ahtapotu göstereceğim deyip de gerçek ahtapotu gösterince suspus oldu. Ahtapot dersen izleyeceksin dedim.

Ben yurt dışındayken bir cümlenin içinde hızlı hızlı ahtapot demiş, radara girdin Erdoğan, yakalandın.

"YARGI KUMPASIYLA ARKADAŞLARIMI TERK ETMEYE ZORLUYOR"

Beni partime yapılan yargı kumpasıyla Cumhuriyet Halk Partisini yargı eliyle dizayn etmek istediğini itiraf ederek partinin başında kalmayı bana rüşvet teklif edip partiye çökmeyi, partide butlan yapmayı, partiye kayyım koymayı tehdit unsuru yaparak arkadaşlarımı terk etmeye zorluyor.

akam mevki gözetmeden, başıma ne gelir demeden ya da buradan bir fırsat nerelere giderim ne imkanlar bulurum demeden davasına sahip çıkanlara, arkadaşlarına sahip çıkanlara, namuslu insanlara sahip çıkanlara selam olsun.

İZMİR'DEKİ OPERASYONA TEPKİ

Demokrasiye dönüşsün diye beklerken birileri adaleti katletmeye devam ediyorlar. İzmir'de İl Başkanımız önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız dahil 150'den fazla kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu milleti 100. Kara güne Şafak baskınıyla uyandıranların bir amacı sadece kendi gördükleri o hayali ahtapota milleti inandırmaya çalışırken diğer taraftan bugünkü 100. gün mücadelemizi, etkinliğimizi, akşamki Saraçhane birlikteliğimizi engellemek bizi paralize etmek, dikkati İzmir'e çekmek, buradakileri unutulmaya terk etmek hesabı vardır.

Dün akşam saatlerinde Türkiye'de yaygınlaşan ve hızla tansiyonu yükselten olayı ilk duyduğumda, Leman dergisi Hz. Peygamber'in karikatürünü çizmiş. İlk tepkim: Yanlış olmuş, peygamberin resmi mi olur! İkinci tepkim: Ya yapmamışlardır, Leman öyle bir dergi değildir. Aldım karikatüre baktım. Vicdan sahibi muhafazakarlara, yazarına çizerine sesleniyorum, dönün bakın.

Buradan vicdan sahibi muhafazakarlara, muhafazakar camiaya, hatta karikatüristlerine sesleniyorum. O Leman hepiniz susarken, Mavi Marmaray'a destek çizen Leman'dır. O Leman motokurye Samet'e destek vermiş Leman'dır. Ben Leman'ın rahmetli motokurye Samet'e, Filistin davasına doğrudan sahip çıktığına şahidim. Hz. Muhammed'e saygısızlığa da izin vermem ama yapılmamış bir saygısızlık üzerinden yapılan lince de izin vermem."

Etiketler