Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya: Derhal evimizin önünden çekilin
Yayın Tarihi: 08.09.2025 - 09:18
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul İl Başkanlığı'nın polis ablukasına alınmasına sert tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya seslenen Özel, “Evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür” ifadelerini kullandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben şunları kaydetti:
"Sayın İçişleri Bakanı, ne ben ne partimden bir başka yönetici insanları sokağa, şiddete davet etmiyor. Partimizin üyelerini kendi binasına almayan, insanları sokakta bırakan, böyle yaparak bir güvenlik sorunu yaratan, kanunsuz emirle devletin polisini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan sizlersiniz.
İl Başkanlığımız, Cumhuriyet Halk Partililerin baba evidir, evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür. Millet sizden, algı operasyonu değil, devlet adamlığı bekliyor. İşinizi yapın, hukuka uyun, derhal evimizin önünden çekilin. Ben kimsenin burnu kanamasın diye üstüme düşeni yapıyorum, siz de yapın''