SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a normalleşme yanıtı!

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a normalleşme yanıtı!

26 Haziran 2024 Çarşamba - 14:11




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme açıklamalarına "Normalleşelim muhalefet etmeyin diyorlarsa biz orada yokuz ama yumruğunuzu yeniden sıkacak mısınız diyorlarsa biz orada da yokuz." sözleriyle yanıt verdi.





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme açıklamalarına yanıt verdi.

Özel "suç ortağı" ifadesinin bizim ittifak yapmamızı teklif eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine bir yanıt olduğunu söyledi.

CHP lideri Özel, "O günden sonra Erdoğan Sayın Bahçeli ile olan ilişkileri onarmak için kullanıyor bunu anlayışla karşılıyorum." dedi.

Özel, "Normalleşelim muhalefet etmeyin diyorlarsa biz orada yokuz ama yumruğunuzu yeniden sıkacak mısınız diyorlarsa biz orada da yokuz." diye konuştu.

Özgür Özel, cuma akşamı İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile yemekte bir araya geleceğini de söyledi.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada siyasette normalleşme tartışmalarına değinerek, "Bizim; siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle 'normalleşme' çabamız, aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır." dedi.

Sıkılı yumrukları açacak olanın muhalefet olduğunu vurgulayan Erdoğan, hançerleri kınına koyacak olanın, dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olanın, yumuşaması, normalleşmesi gerekenin muhalefet olduğunu bildirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim, son bir yılda üst üste yaşanan üç seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için attığımız adımları kimse yanlış anlamasın. İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin de demokrasinin de çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de zaten böyle çaba içinde değiliz.


Biz, günlük siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğine inandığımız; ülkemize, milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda bir ortak bakış açısını, bir ortak duyguyu yakalamaya çalışıyoruz. Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi sağlamlaştırmanın gayretindeyiz. Biz, durduğumuz yerde duruyoruz; muhalefetten ise bizim durduğumuz yere, yani hoşgörüye, yani birleştirici dile, yani kucaklaştırıcı siyasete, yani devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Grup toplantısında kullandığı, "Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir." ifadesi üzerine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı, "Yumruklarımız sıkılı olmayacak, el sıkışmaya, selamlaşmaya, müzakereye devam edeceğiz." açıklaması sorulan Erdoğan, "Söyleyeceklerimi söyledim zaten. Onun dışında bir şey söylemeye gerek yok." dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap