SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pazarkapı Camii'nde namaz kılmak zorlaştı!

Pazarkapı Camii'nde namaz kılmak zorlaştı!

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:00








Trabzon’un Pazarkapı semtindeki tarihi camiinin ahvali ben diyeyim “perişan”, siz söyleyin “ibadet yapılmayacak” durumda... Kubbesinden sızan sular ve aşağıya akan nemin kirlettiği halıya secde etmek ne mümkün! Rüküde; “Sübhâne rabbiyel-âzim” ile almaya başladığınız koku, secdede “Sübhâne rabbyel-a’lâ” ile adeta zirveye taşınıyor. İster istemez rükü ve secdede nefes almayacak, ya da burnunuzu tıkayıp ağzınızı açacaksınız. (Ki o da sağlık açısından zararlı.) Rükü ve secdede koku ve kir olsa sevinin! Bir de tepenize, üzerinize kubbeden dökülen boyalar, sıvalar, akan nemler de cabası! Ha bir de her cuma toplanan paralara rağmen miadını doldurmuş 25-30 yıllık halılar yok mu? Her gün orada olduğumuz için, “gözümüzün gördüğünün yarısına” demiyoruz. Her yönü ile Pazarkapı Camii cemaati böyle namaz kılmayı hak etmiyor. Hoca ne yapsın? Elinden ne gelir? Trabzon Müftülüğü mü? Yoksa, Vakıflar Bölge Müdürlüğü mü? Ya da Anıtlar Kurulu’mu? Yoksa, camii derneği mi? Her kim olacak ise, bu ibadette zaaf yaratan fiziki duruma müdahale etsin. Etmezler ise, biz yazmaya, cemaat de gerekeni yapmayan için bedduaya devam edecek!

FINDIKTA VERİM VE KALİTENİN ARTTIRILMASI ARTIK BİRİNCİ ÖNCELİK...

Dün, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından başlatılan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi”nin ne denli başarılı olduğunu iki yerde daha tanıklık etti. Birincisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ordu’da yaptığı toplantıdan sonraki, “Fındık bahçeleri yaşlandı. Artık yenilenmesi lazım. Fındık kanunu yetersiz” açıklaması... Diğeri ise, kısa adı DOKAP olan Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Giresun’da düzenlenen, “Stratejik Ortak Akıl PlAtformu Çalıştayı’na bölgedeki illerden ve çeşitli kuruluşlardan katılan 80 kişinin yörede önceliğin fındık bahçelerinin yenilenerek verim ve kalitenin arttırılması yönündeki tercihleri idi. Bilindiği daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve sektörle ilgili bakanlar ile bölge milletvekilleri de fındıktaki temel soruna ilişkin görüş beyan edip, direktifler vermişlerdi. Fındıkla ilgili tüm tarafların da desteklediği ve ülkemize halis milyar dolarlar kazandırmaya devam edecek böyle bir projenin içinde yer almak da müsaade ederseniz bizim sevincimiz olsun. Çünkü, “çok üretip, çok kazanacağız” sloganı ile çıkılan bu yolda 2023 hedefinde fındık ihracatından yılda 4-5 milyar dolar döviz kazanmak var.

ARSİN’DE FOTOMARATON...

Sözün hiçbir hükmünün kalmadığı bir ülkede, hiç değilse fotoğraflar işe yarıyor. Hoş; onu da fotomontaj ile sahtekârlığa bulaştıranlar da var ama, yine de en garantilisi... Geçen gün Arsin Belediyesi’nin FOTOMARATON adı altında düzenlediği ve 318 fotoğrafın katıldığı yarışmadaki eserlere göz attım. Her birinde az veya çok güzellik vardı. Böylesine güzellikleri deklanşöre basarak tespit edenleri tebrik, Belediye Başkanı Erdem Şen’e de teşekkür ediyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap