SON DAKİKA



Haber > Gündem > Putin’den, Erdoğan’a çelme: Terör örgütü YPG/PKK ile saf tuttu

Putin’den, Erdoğan’a çelme: Terör örgütü YPG/PKK ile saf tuttu

05 Temmuz 2022 Salı - 15:51




Son aylarda Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi gündeme gelirken, Arap basınından ortalığı karıştıracak iddia geldi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haftalar önce gündeme getirdiği “Suriye’ye askeri operasyon” hazırlıkları sürerken bölgede yeni hamleler ve iddialar ortaya atılıyor.

Erdoğan'ın dostum diye hitap ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in terör örgütü YPG/PKK ile masaya oturduğu iddia edildi. 

İngiltere merkezli Arapça yayın yapan Asharq Al Awsat isimli gazeteye konuşan terör örgütü üyeleri Rusya ve Suriye’nin de dahil olduğu yeni ittifak kurduklarını öne sürdü.

Terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu sözde Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı terörist elebaşı Badran Jia Kurd, Şam yönetimiyle bir dizi görüşme yaptıklarını söyledi.

RUSYA ARABULUCULUK YAPIYOR


Sırtını ABD’ye dayayan Kurd, Rusya’nın arabuluculuğunda Şam yönetimiyle görüştüklerini belirtti.

Fırat Nehri’nin doğusunu yöneten PYD/YPG/PKK’nın Suriye yönetiminden temsilcilerle görüştüğü belirtilirken Suriye-Türkiye sınırını “korumak” üzere anlaştığı da ifşa oldu.

Öte yandan haberde, Beşar Esad’a bağlı güçlerin bölgeye gittiği de kaydedildi.

Omurgasını teröristlerin oluşturduğu ve ABD’nin destek verdiği sözde Suriye Demokratik Güçleri’nin Türkiye’yle karşı karşıya gelmek istemediği için sınır koruma görevini Şam’a vermeyi umut ettiği de haberde belirtildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyona hem ABD hem de Rusya karşı çıkmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap