SON DAKİKA



Haber > Gündem > Referandum boyutunu kompozisyon yapmalı

Referandum boyutunu kompozisyon yapmalı

10 Şubat 2013 Pazar - 09:27




TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu, “Anayasa konusunda bizim parti neye karar verir bilemiyorum. Bu işin çok değişik yönleri var. Olayın





BMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni anayasa marta kadar bitirilmezse BDP ile referanduma gidilebileceği yönündeki açıklamasını Milliyet için değerlendirdi. Kuzu şunları söyledi: “Malum, bizim yeni anayasa yapma konusunda sayımız yetmiyor. 330’u bulmamız lazım, bulamıyoruz. En azından bir partiyle hareket etmek gerekiyor. Bunu, gidip başka partilerden insan ayarlayarak yapmak çok doğru ve şık değil. Partiler gruplarını serbest bıraksa, inanıyorum ki bu sayı tamamlanır. Fakat serbest bırakmazlarsa mecburen bir partiyle hareket etmek lazım. ‘Burada maksat üzüm yemek’ BDP diyorsa ki, ‘ben destek veririm’, ‘sen destek verme’ denilmez. Dolayısıyla oturulur o konuşulur. Sayın Başbakan, maksadın üzüm yemek olduğunu göstermek istiyor. İş yazıma geçtiğinde neler olur onu bilemiyorum. Çıkacak metnin referandumdan geçebileceği bir kompozisyon gerekir burada. Bu da çok önemli olur. Hiçbir şey olmazsa, biz bir metin getirelim, diyoruz Genel Kurul’a. O metin üzerinden gidilir. Destek bulunursa referanduma gidilir. Bulunmazsa millet Ak Parti’nin gayretini görür. Ancak, sorumlu bir şekilde ‘beraber yapalım’ diyene ‘yapmayalım’ denmez. Bizim parti neye karar verir bilemiyorum. Bu işin çok değişik yönleri var. Olayın referandum boyutunu da düşünerek bir kompozisyon yapmakta yarar var.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap